Побудова жіночого політичного лобі в Україні - уроки та успіхи

Побудова жіночого політичного лобі в Україні - уроки та успіхи

Укрінформ
19 квітня 14.00 - Побудова жіночого політичного лобі в Україні - уроки та успіхи

Організатор: Всеукраїнська громадська організація "Жіночий Консорціум України".

Учасники: Оксана Ярош - докторка політичних наук, професорка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Юлія Савєльєва - кандидатка філософських наук; Тетяна Іваніна - голова "Бюро гендерних стратегій та бюджетування"; Олена Микитась - голова Херсонського обласного центру "Успішна жінка"; Тетяна Баєва - голова правління "Подільський центр "Гендерна рада".

Підсумкові матеріали:

За проектом щодо посилення ролі жіноцтва у політиці пройшли навчання 128 українок

У межах реалізації проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» навчання пройшли 128 жінок, що навіть перевищило сподівання ініціаторів.

Про це повідомила голова «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» Тетяна Іваніна на прес-конференції в Укрінформі.

«Участь у навчанні взяли 128 учасниць. Це більше, ніж ми очікували. Був конкурс за кожним кластером, у деяких областях був конкурс 4-5 учасниць на місце», - зазначила Іваніна.

За її словами, за 2 роки, що тривав проект, ці жінки пройшли навчання за такими темами: участь жінок у політиці, права людини та гендерна рівність, вибори і виборчі компанії, а також  стажувалися у Верховній Раді та органах місцевого самоврядування.

Доктор політичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Ярош зауважила, що проект впроваджувався Всеукраїнською громадською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду демократії ООН і мав на меті посилення ролі жіноцтва у політиці.

«Політика -  цей той рівень, де приймаються рішення, той рівень, де змінюється наше життя, і наслідками результатів політики ми всі користуємося. Мало хто з того задоволений, тому через посилення жінок хочемо покращити якість нашої політики, якість наслідків цих рішень», - пояснила Ярош.

Як розповіла координатор проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» Віра Поровська, ідею його проведення підтримали 12 громадських організацій у 12 областей, лідери яких є одночасно лідерками "Жіночого консорціуму України". 

"Проект був важливим хоча б тому, що це була саме громадська ініціатива, спрямована на те, щоб посилити жінок, з одного боку, а з іншого - провести для суспільства інформаційні кампанії, щоб вони розуміли, наскільки важлива рівноправна участь жінок та чоловіків у прийнятті рішень», - наголосила Поровська.

Загалом протягом двох років у межах проекту була проведена інформаційна кампанія, політичні клуби, а також кілька моніторингових досліджень, результати яких презентують згодом, зазначила Ярош.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-