Навіщо об'єднуються учасники  фінансового ринку?

Навіщо об'єднуються учасники фінансового ринку?

Укрінформ
19 квітня 12.00 - Навіщо об'єднуються учасники  фінансового ринку?

Організатор: Асоціація «Об'єднання фінансових установ».

Учасники: Олександр Залетов - член Нацкомфінпослуг; Максим Лібанов - член НКЦПФР; Олена Онищук – керівник проектів та програм, Департамент стратегії та реформування НБУ; Юлія Овдій – керівник проектів та програм, Департамент стратегії та реформування НБУ.

Коротко. Професійні об'єднання учасників ринку домовилися консолідувати свої зусилля заради вироблення спільного бачення і активної участі в реформуванні фінансового ринку задля розбудови стабільного та ліквідного фінансового ринку України. 

Переконані, що об'єднання учасників ринку активізує публічні обговорення стратегії і планів реалізації реформ на фінансовому ринку, підвищить прозорість нормотворчого процесу та сприятиме прийняттю і впровадженню актуальних для учасників ринку законопроектів.  

Підсумкові матеріали:

Для небанківських фінустанов 2017 рік виявився цілком продуктивним - експерт

Зменшення кількості фінансових установ та лізингодавців у 2017 році не вплинуло на обсяги активів та надання фінансових послуг. Активи кредитних спілок зросли на 7%, а фінансовий лізинг зріс на 32%.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему "Навіщо об'єднуються учасники фінансового ринку?" сказав член комісії Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

«Незважаючи на складну економічну та соціальну ситуацію, яка була в 2017 році, усі наші піднаглядні ринки показали стабільну динаміку зростання показників, і це є дуже добре, оскільки це дає змогу зрозуміти, що ті реформи, які розпочаті, уже мають певні свої результати», - сказав Залєтов.

Він зазначив, що 2017 рік для небанківських фінустанов виявився цілком продуктивним.

«Кредитні спілки показали гарні здобутки зростання по виданим кредитам - близько 6%, депозити наших громадян в кредитних спілках зросли на 12,6%. У цілому активи кредитних спілок зросли на 7%. Фінансовий лізинг зріс на 32%, виплати страхових компаній зросли на 19%, виплати по таким видам соціального страхування як добровільне медичне страхування зросли на 25%, страхування життя - на 33%, автострахування - на 29%. Депозити страховиків зросли на 6% і становлять понад 12 млрд грн», - зауважив Залєтов.

Він наголосив, що за минулий рік суттєво зросли показники по кредитуванню як ломбардами, так і фінансовими компаніями, та загальний обсяг кредитного портфелю вже перевищив 40 млрд грн.

«За минулий рік відбулось скорочення фінансових установ. Із ринку було виведено 277 установи, але на показники активів це не вплинуло, а навпаки, цей відсоток покращився. Якщо говорити про кількість людей зайнятих сьогодні в небанківських фінансових ринках, то загальна їх чисельність становить понад 62 тисячі осіб. Зростання відбулось на 19%. Ще досить цікавий показник - це сплата податків на прибуток, які сплатили всі небанківські фінансові установи. Якщо порівняти з нашими колегами з банківської системи, то сукупний податок, який сплатили податок на прибуток небанківські фінансові установи, становить 76% від податку сплачених банками», - додав Залєтов. 

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-