Українська медична експертна спільнота: якою бачить медицину через 10-15 років

Українська медична експертна спільнота: якою бачить медицину через 10-15 років

Укрінформ
10 квітня 15.00 - Громадська платформа УМЕС: від зрозумілих цілей та індикаторів їх досягнення до Стратегії побудови національної системи охорони здоров'я

Організатор: Громадська платформа «Українська медична експертна спільнота».

Учасники: Ігор Найда - засновник і Координатор УМЕС,  лідер Всеукраїнської освітньої платформи «Сходи в Майбутнє», к.мед.н.; Костянтин Надутий - засновник УМЕС, Координатор «ПРО S VITA», заступник голови правління Всеукраїнського лікарського товариства; Петро Клименко - засновник УМЕС, голова Київського відділення ГО "Українська асоціація сприяння охороні здоров'я населення", к.мед.н.; Іван Сорока - засновник УМЕС, президент Українського медичного клубу, голова медико-фармацевтичного комітету Громадської ради МОЗ, заслужений працівник охорони здоров'я України, МБА.

Підсумкові матеріали:

Медичні експерти ініціюють розробку проекту стратегії національної системи охорони здоров'я

Медичні фахівці об'єдналися в громадську платформу «Українська медична експертна спільнота" (УМЕС) та ініціюють розробку проекту стратегії національної системи охорони здоров'я. Експерти закликають Міністерство охорони здоров'я,  комітет Верховної ради з питань охорони здоров'я до діалогу в реформуванні цієї системи.

На цьому наголосили члени координаційної ради УМЕС на прес-конференції в Укрінформі «Громадська платформа УМЕС: від зрозумілих цілей та індикаторів їх досягнення до Стратегії побудови національної системи охорони здоров'я».

«ВООЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я - ред.) націлюють не на руйнацію, а саме на реформування та побудову системи охорони здоров'я, причому неодмінно в національному контексті. Наявність задекларованої та затвердженої як політичного документу стратегії побудови національної системи охорони здоров'я, на думку ВООЗ, має бути початком такого процесу», - зазначив засновник і координатор УМЕС, лідер Всеукраїнської освітньої платформи "Сходи в Майбутнє" Ігор Найда.

Разом із цим він відзначив відсутність діалогу між МОЗ та медиками і експертним середовищем. «Комітет і Міністерство охорони здоров'я, на превеликий жаль, такий діалог не ведуть. Ми готові стати тою спільнотою і ми готові сьогодні  визначити, що на наступне засідання координаційної ради, яке заплановане на четвер, ми ініціюємо звернення до Міністерства охорони здоров'я і до комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я  про те, щоб сісти, обговорити нагальні питання співпраці», - наголосив він.

Засновник УМЕС, голова Київського відділення громадської організації "Українська асоціація сприяння охороні здоров'я населення" Петро Клименко зазначив, що на сьогодні «жодного нормативно затвердженого документу» щодо стратегії охорони здоров'я немає.

 «Ми підготували засади національної стратегії, над якими працювали майже півтора року. Засновані вони на двох посібниках ВООЗ, де чітко викладені показники, індикатори, які потрібно враховувати при роботі. Система охорони здоров'я поділена на складові, які обов'язкові з точки зору ВООЗ», - сказав він. За словами Клименка, засади розбиті на 6 складових блоків: надання медичних послуг, політика в лікарських засобах, кадрова політика, інформатизація, фінансування і керівництво системи охорони здоров'я.

Інший засновник УМЕС, президент Українського медичного клубу, голова медико-фармацевтичного комітету громадської ради МОЗ Іван Сорока підкреслив, що стратегія має передбачати довгострокові цілі реформування охорони здоров'я.

1 березня відбулися установчі збори УМЕС. Організаційно-правова форма УМЕС: об'єднання у спільноту експертів у царині охорони здоров'я для обміну думками, розроблення експертних пропозицій, рекомендацій та висновків щодо питань охорони здоров'я.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-