Викрито злочинну групу, яка намагалася дискредитувати державні органи України

Викрито злочинну групу, яка намагалася дискредитувати державні органи України

Укрінформ
5 квітня 13.00 - Викриття злочинної групи, яка намагалася дискредитувати державні органи України

Організатор: Державна прикордонна служба України.

Учасники:  Юрій Ковбаса - начальник управління Адміністрації Державної прикордонної служби України; Андрій Демченко - начальник відділу комунікацій із ЗМІ Держприкордонслужби.

Коротко. Під час прес-конференції будуть розкриті подробиці оборудок злочинної групи, яка намагалася дискредитувати державні органи, в тому числі і Державну прикордонну службу, використовуючи схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів польської і литовської реєстрації. Крім того,  будуть оприлюднені  деталі проведення операції, яка тривала понад рік, зокрема щодо результатів проведення обшуків у 7 фігурантів справи у Волинській області.

Підсумкові матеріали:

Прикордонники викрили злочинну групу, яка ввозила та продавала в Україні автомобілі за підробленими документами

Держприкордонслужба викрила злочинну групу, яка незаконно ввозила в Україну транспортні засоби польської і литовської реєстрації за підробленими документами.

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі начальника управління Адміністрації Державної прикордонної служби України Юрій Ковбаса.

"Прикордонниками було встановлено коло осіб, які зухвало спробували взяти на себе повноваження державних органів - прикордонної служби і митниці, та оранізували протиправну схему ввезення в Україну викрадених транспортних засобів і їх подальшу легалізацію", - сказав Ковбаса.

За його словами, легалізація здійснювалась за допомогою підроблених бланків документів, печаток, штампів. Машини продавались за підробленими свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів, підроблялисяь бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори куплі-продажу. При цьому на них проставлялись недійсні печатки і штампи польських нотаріусів.

Наразі мова йде про 5 фігурантів справи, з якими проходять слідчі дії.

У ДПСУ зазначили, що операції тривала понад рік, дії зловмисників постійно документувались відповідними органами.

Як повідомлялось раніше, слідчі органи вже провели обшуків у фігурантів справи у Волинській області. Зазначається, що під час обшуків виявлено чотири незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів. Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, фальшиві печатки польських нотаріусів, більше тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, зокрема фіктивні бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

Наразі підтверджено незаконне ввезення через пункт пропуску «Ягодин» 131 транспортного засобу.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-