Функціонування ефективної системи заходів контролю Укртрансбезпеки. Відкрита нарада

Функціонування ефективної системи заходів контролю Укртрансбезпеки. Відкрита нарада

Укрінформ
4 квітня 14.00 - Функціонування ефективної системи заходів контролю Укртрансбезпеки

Організатор: Державна служба України з безпеки на транспорті.

Учасники: Михайло Ноняк – Голова Укртрансбезпеки; В’ячеслав Дідківський – перший заступник Голови Укртрансбезпеки; керівники територіальних органів Укртрансбезпеки.

Підсумкові матеріали:

Керівник "Укртрансбезпеки" вимагає від своїх підлеглих посилити габаритно-ваговий контроль на дорогах

Голова Державної служби України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпеки") Михайло Ноняк вимагає від своїх підлеглих посилити габаритно-ваговий контроль на дорогах і в стислі терміни відновити майданчики, на яких розміщені мобільні станції.

Про це він заявив на нараді з керівниками територіальних управлінь "Укртрансбезпеки", що пройшла в Укрінформі.

"З настанням весни нам потрібно більш ефективно працювати над збереженням українських доріг, оскільки велика кількість вантажівок буде рухатись з порушенням вагових норм і параметрів, а це руйнуватиме дороги. У найкоротші терміни маємо розгорнути найефективнішу систему габаритно-вагового контролю, забезпечити координацію з органами місцевої влади та поліцією, та відновити роботу майданчиків, на яких розміщені мобільні станції.  Це вимога керівництва уряду, є розуміння з боку "Укравтодору", щоб спільними зусиллями покласти край перевантаженням на дорогах", - сказав Ноняк.

Він зауважив, що за останні два роки в роботі інспекторів "Укртрансбезпеки" зафіксовано досить успішні результати, але цього недостатньо, оскільки перед службою стоять нові вимоги і завдання. "Уряд вкладає у будівництво і ремонт доріг десятки мільярдів гривень. Цього року буде вкладено близько 50 млрд грн в дорожню інфраструктуру. А тому хотілося б, щоб ці кошти не були витрачені даремно, а якість доріг відповідала європейським стандартам. І наша роль в цьому велика", - наголосив керівник "Укртрансбезпеки".

Він повідомив, що з "Укравтодором" досягнуто домовленість упродовж місяця відкрити 141 майданчик для здійснення ефективного габаритно-вагового контролю на дорогах, а до кінця року - збудувати ще 280 таких майданчиків. Крім цього, розповів Ноняк, за дорученням Прем'єр-міністра Міністерство внутрішніх справ допомагатиме інспекотрам "Укртрансбезпеки" здійснювати габаритно-валовий контроль, а також допоможе укомплектувати фото- і відеофіксацією усіх інспекторів. "Невдовзі кожен інспектор "Укртраснбезпеки" матиме камеру і зможе фіксувати своє спілкування з тим чи іншим суб'єктом господарювання чи перевізником, щоб зменшити корупційні ризики чи унеможливими будь-які провокації", - сказав Ноняк.

Він наголосив, що відповідно до поставлених завдань вимагає від кожного керівника територіального підрозділу розгорнутого плану дій та ефективної роботи на дорогах. В разі будь-якого саботажу, корупційних проявів чи неналежної роботи керівник "Укртрансбезпеки" пригрозив своїм підлеглим звільненням та адміністративною і кримінальною відповідальністю. "До мене звертаються громадські активісти, просто небайдужі громадяни, які інформують про саботаж роботи в певних областях. Ці всі речі є абсолютно неприпустимими. Як і неприпустимою є корупція серед працівників "Укртрансбезпеки". Якщо ви розслабилися, то заяви на стіл і до побачення. Ви повинні показати ефективну роботу. Якщо роботи ефективної не буде, прийматимуться кадрові рішення, або взагалі реформуємо службу як таку", - заявив Ноняк.

Він також застеріг місцевих керівників служби від так званого забезпечення собі "покровителів черед впливових чиновників чи силових структур", інакше з такими працівниками доведеться попрощатися". У мене враження таке складається, що в деяких областях ви як місцеві царьки зробилися. Чи ви забули, в якій країні ми живемо? Застерігаю вас, що на мене ніхто не тиснув і тиснути не буде. Ми регулярно їздитимемо регіонами і перевірятимемо роботу кожного інспектора.  Я вимагаю колосальних показників, зокрема, що стосується габаритно-вагового контролю", - наголосив керівник "Укртрансбезпеки".

Як повідомляв Укрінформ,   Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 2 квітня заявив, що вимагає від "Уктрансбезпеки" забезпечити дійєвий і постійний контроль за переміщенням вантажних автомобілів територією України і дотриманням ними вагових норм.  Керівник уряду зазначив, що в Україні,  за різними оцінками, близько 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Він переконаний, що тиждень якісного контролю на дорогах, і порядок буде наведено, а за 3-5 років ситуація кардинально зміниться на краще. При цьому глава уряду запропонував долучити до цього процесу сили та засоби Міністерства внутрішніх справ. Йдеться, передусім, про камери спостереження.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-