Вітрильна регата Одеса-Стамбул. У серпні стартують міжнародні крейсерські перегони «Чемпіонат Чорного моря»

Вітрильна регата Одеса-Стамбул. У серпні стартують міжнародні крейсерські перегони «Чемпіонат Чорного моря»

Укрінформ
30 березня 13.00 - Проведення міжнародної вітрильної регати крейсерських перегонів "Чемпіонат Чорного моря" за маршрутом Одеса-Стамбул

Організатори: Вітрильна федерація України; Istanbul Offshore Racing  Club за сприяння   Федерації вітрильного спорту Туреччини.

Учасники: Ekrem Yemlihaoglu – Командор Istanbul Offshore Racing  Club; Родіон Лука – президент ВФУ; Дмитро Шимків – перший віце-президент ВФУ, заступник Глави Адміністрації Президента України; Максим Степанов - Голова Одеської обласної державної адміністрації; Микола Мовчан - заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Rasim Bekmezci - President DEIK Ukraine.

Коротко. Вітрильна федерація України разом з Турецькою яхтовою Федерацією за сприяння Стамбульського і Одеського перегонових яхт-клубів анонсують проведення міжнародної регати «Чемпіонат Чорного моря» за маршрутом Одеса – Стамбул.

Програмою проведення регати передбачено проведення перегонів в акваторії Одеської затоки, перегони до Стамбула, перегони в районі протоки Босфор.

Довідково. Перегони стартують 12 серпня. Свою участь у чемпіонаті попередньо підтвердили яхтсмени України, Туреччини, Румунії, Болгарії та Греції.

Дистанція Одеса – Стамбул буде заявлена для встановлення рекорду швидкості проходження дистанції Одеса-Стамбул під вітрилом. Команду- переможець буде занесено до Книги рекордів  Гіннеса.

Підсумкові матеріали:

12 серпня нинішнього року стартує міжнародна вітрильна регата крейсерських перегонів "Чемпіонат Чорного моря" за маршрутом Одеса - Стамбул.

Участь у перегонах попередньо підтвердили яхтсмени України, Туреччини, Румунії, Болгарії та Греції, повідомив під час прес-конференції в Укрінформі президент Вітрильної федерації України (ВФУ) Родіон Лука, передає кореспондент агентства.

"Уперше в історії нашого вітрильного спорту старт буде дано в Україні, а фініш у Туреччині. Дистанція перегонів - трохи більша 350 морських миль. Захід приурочено до днів Одеси у Стамбулі. Ми очікуємо на участь кількох десятків команд. Ці змагання, що триватимуть протягом п'яти днів, - чудова популярізація вітрильного спорту для Одеси та всієї України", - заявив Лука.

Командор Стамбульського гоночного клубу Екрем Ємліхаоглу зазначив, що майбутня регата - чудова нагода для обох країн поділитися досвідом в організації таких масштабних змаганнь.

"Чемпіонат Чорного моря", безперечно, сприятиме зміцненню відносин обох країн. Крім того, ми маємо чудовий шанс запозичити досвід проведення таких спортивних заходів. В обох країнах є чудові фахівці вітрильного спорту й такі легендарні особистості, як Родіон Лука. Ми маємо виконати всі організаційні завдання, що стоять перед нами", - сказав Ємліхаоглу.

Перший віце-президент ВФУ, заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків висловив надію, що ці змагання стануть традиційними.

"Ми раді, що, Одеса та Стамбул виступили ініціаторами проведення цієї регати, - сказав він. - До організації змагань ми також залучили Міністерство закордонних справ. У свою чергу, хочемо подякувати турецькій стороні, яка запросила провідні медіа. Усі перегони проходитимуть у прямому ефірі. Туреччина - статегічний партнер України, нам завжди приємно проводити заходи з цією дружньою країною. Хочу висловити надію на те, аби регата стала традиційною". 

Додамо, що головними організаторами "Чемпіонату Чорного моря" виступили Вітрильна федерація України, а також Istanbul Offshore Racing Club за сприяння   Федерації вітрильного спорту Туреччини.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-