МІП відзвітує про реалізовані проекти у сфері міжнародної комунікації

МІП відзвітує про реалізовані проекти у сфері міжнародної комунікації

Укрінформ
29 березня 11.00 - Презентація в Японії двох проектів Міністерства інформаційної політики України – короткометражної стрічки «Дякую» та виставки картин українських військових у стилі манґа 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Анатолій Соловей - начальник Управління публічної дипломатії МЗС України; Дайсуке Мінаміно - Перший секретар, керівник політичного відділу Посольства Японії в Україні; Марина Соботюк - радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації.

Коротко. Під час заходу представники МІП розкажуть про перспективи реалізації проектів у сфері міжнародної комунікації в 2018 році. Короткометражна стрічка «Дякую» показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захопливими пейзажами та багатою історією. Стрічку зняла Best Friends Film на замовлення МІП.

 У жовтні 2017 року на запрошення Міністерства інформаційної політики до України приїздила художниця Нацуме з Японії та привозила свої роботи із зображеннями українських військових в японському стилі манґа. Починаючи з 14 березня картини постійно експонуються у Посольстві України в Японії.

Підсумкові матеріали:

МІП прозвітував про реалізовані проекти у сфері міжнародної комунікації

Міністерство інформаційної політики наголошує на важливості культурної співпраці у сфері міжнародної комунікації і прозвітувало про реалізовані протягом Року Японії в Україні культурні проекти, зокрема щодо виставки картин японської художниці Нацуме та короткометражної промо-стрічки «Дякую», яка заявлена для участі на українських та світових фестивалях.

Про це сказала під час прес-конференції в Укрінформі радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації Марина Соботюк.

«Така співпраця в сфері міжнародної комунікації, коли ми знаходимо через культурні особливості щось спільне між нами і піднімаємо через культуру дуже вагомі теми і показуємо очима один одного взаємну важливість», - підкреслила вона.

Відповідальний в міністерстві за напрямок популяризації України в світі, державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко підкреслив, що міністерство реалізовує так званий шестифакторний елемент популяризації країни, коли кілька відомств об'єднуються і реалізують свій напрям. «Ми для себе обрали вектором популяризації не просто інформування про якісь події, а роботу з нішами, роботу з країнами... Минулий рік був Роком Японії в Україні, тому ми хочемо прозвітувати про ті речі, які ми зробили разом з посольством і про надбання, далі масштабувати в усьому світі», - зазначив Біденко.

Соботюк розповіла, зокрема, про два проекти за участю МІП, які були проведені в рамках Року Японії в Україні - це виставка картин японської художниці Нацуме із зображеннями українських військових в японському стилі мана, в стилі японських коміксів, яка відбулась в День захисника України, 14 жовтня 2017 року в Укрінформі. "Цю виставку ми показали в посольстві України в Японії і зрозуміли, що саме через такі сприйняття і наближені образи до японців саме в стилі мана ми можемо доносити інформацію про нашу Україну, її головні пріоритети", - сказала Соботюк. Під час прес-конференції був продемонстрований відеоролик про приїзд японської художниці і проведення виставки.

Окрім того, радник міністра розповіла про зняту на замовлення МІП короткометражну промо-стрічку «Дякую», яка показує Україну очима японського туриста як цікаву, гостинну, самобутню країну з захопливими пейзажами та багатою історією. Ця стрічка була подана на близько ста фестивалів, як українських, так і світових. Поки що стрічка демонструється лише на закритих показах через вимогу не демонструвати на широкий загал до проведення фестивального конкурсу.

«Позаминулого тижня ми цю стрічку презентували для представників громадськості Японії в посольстві України в Японії. Для них це було цікаво, адже головний герой японець (японський дослідник-антрополог - ред.) який знає слово «дякую» і попадає в Дяково у Закарпатській області», - розповіла Соботюк.

 Як повідомлялося, 19 грудня 2017 року в Україні відбулась прем'єра художньо-документальної стрічки "Дякую". Стрічку було знято з метою популяризації України в світі та в рамках Року Японії.

Японія сподівається на подальше зміцнення  відносин між країнами після проведення у 2017-му Року Японії в Україні

Близько 1000 заходів було проведено в рамках Року Японії в Україні, що тривав протягом 2017 року. Японія сподівається на подальше зміцнення взаємовідносин між Японією і Україною.

На цьому наголосив перший секретар, керівник політичного відділу Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченої реалізації проектів Міністерства інформаційної політики у сфері міжнародної комунікації.

 «Я сподіваюсь, що рівень зацікавленості Україною серед японців дещо збільшиться... Я сподіваюсь на продовження таких зусиль для зміцнення взаємовідносин між двома країнами навіть після року Японії в Україні», - підкреслив перший секретар Посольства Японії.

Підводячи підсумки проведення Року Японії в Україні, Дайсуке Мінаміно зазначив, що всього за минулий рік було проведено близько тисячі різноманітних заходів у Києві та регіонах, зокрема на територіях, наближених до окупованої території Донбасу, а саме у Сєверодонецьку.

Серед наймасштабніших подій він відзначив висадку близько 1600 дерев сакури у майже 30 містах України, а також проведення у листопаді 2018 року у Мистецькому арсеналі у Києві виставки «Уявний путівник: Японія», де було продемонстровано традиційну культуру та сучасне мистецтво Японії.

Дайсуке Мінаміно окрім іншого відзначив збільшення бажаючих відвідати Японію внаслідок введення цією країною з січня цього року спрощенного візового режиму для українців.  «Я з приємністю можу підкреслити, що якраз сьогодні перед від'їздом з посольства я побачив багато українців в консульському відділі, які бажають отримати японську візу. Тобто можу сказати, що рівень зацікавленості  серед українців Японією збільшується», - зазначив він.

Як повідомлялося, 22 березня Японія заявила, що підтримує територіальну цілісність України і не визнає проведення виборів президента РФ в Криму, що проходили 18 березня.

З нагоди відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною з ініціативи Президента Петра Порошенка 2017 рік було оголошено Роком Японії в Україні. У рамках його святкування Посольство Японії у тісній співпраці з українськими партнерами протягом усього року проводило різноманітні заходи.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-