Закон гарантує – чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?

Закон гарантує – чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?

Укрінформ
28 березня, 15.00 - Закон гарантує – чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?

Організатор: громадські організації і об’єднання осіб з інвалідністю.

Учасники: Олег Матвєйцов – начальник відділу Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України; Андрій Салпук – головний спеціаліст Управління у справах учасників АТО Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України;  Армен Кочкадамян – головний спеціаліст Управління забезпечення прав людини Національної поліції України; представники Міністерства юстиції України, Київської міської прокуратури; Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

Підсумкові матеріали:

У більшості регіонів України місцева влада ігнорує права людей з інвалідністю і не надає пільги, на які вони мають право - Петровський

Місцева влада більшості регіонів України ігнорує права людей з інвалідністю та не надає пільги, на які вони мають право.

Про це заявив Голова громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Володимир Петровський  під час прес-конференції в Укрінформі.

«У більшості регіонів місцева влада просто ігнорує права інвалідів і тих пільг, які повинні бути, вона їм не надає», - зазначив Петровський, висловлюючись з приводу ухваленого урядом Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування міських, приміських та міжміських маршрутів.

Петровський вважає, що ця постанова уряду «не може існувати в країні і повинна бути скасована».

«По суті, ми всі їздимо на маршрутних таксі. І вони мають оплату зовсім не таку, як є в комунальному транспорті. Але змоги користуватися комунальним транспортом на більшості території України практично немає. І коштів, які будуть виділятися, реально вистачить, добре, якщо на кілька днів, тому що потрібно працювати, потрібно отримувати реабілітаційні послуги, лікуватися і так далі. Невже це не зрозуміло в той час, як пенсійне забезпечення людей з інвалідністю знаходиться практично за межею фізичного виживання», -  наголосив Петровський.

Він вважає, що під поняттям «монетизація пільг» криється «поступове знищення тих пільг на проїзд, які на сьогодні передбачені для людей з інвалідністю».

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 14 березня уряд ухвалив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, виключно місцевий орган влади буде приймати рішення про монетизацію пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.

Він також зазначив, що ніяких обмежень у «30 поїздок в місяць» уряд не затверджував.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-