Соціальна картка учасника АТО. Результати і здобутки масштабної програми

Соціальна картка учасника АТО. Результати і здобутки масштабної програми

Укрінформ
29 березня 15.00 - Соціальна картка учасника АТО як наймасштабніша програма  соціально-правового захисту учасників бойових дій в Україні. Результати та здобутки

Організатор: Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «Українці разом!» за підтримки Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної організації.

Учасники: Руслан Руденко – голова Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці разом!»; В’ячеслав Марченко – заступник Голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної організації; представники ветеранських та волонтерських   об’єднань учасників АТО, громадськості.

Підсумкові матеріали:

Соціальну картку учасника АТО від організації “Українці разом” вже отримали 135 тис. осіб

Соціальну картку учасника АТО, яку видає всеукраїнське об’єднання учасників АТО “Українці разом!”, вже отримали 135 тис. учасників АТО і членів сімей загиблих захисників України.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі голова ВО учасників АТО “Українці разом!” Руслан Руденко. 

”Власниками карток вже є більше 135 тис. наших побратимів, учасників бойових дій та членів сімей загиблих”, - сказав він.

Безкоштовну іменну картку, яка надає різноманітні знижки, може отримати кожен власник посвідчення учасника бойових дій (УБД). За словами Руденка, найближчим часом планується також забезпечення соціальними картками і безпосередньо членів сімей учасників УБД.

Добровільними партнерами цієї соціальної програми для учасників АТО вже стали 2,5 тис. закладів  та підприємств  - “від маленьких магазинів і підприємців до великих торговельних мереж”.

Наразі об’єднання “Українці разом” співпрацює як з офіційними силовими відомствами, так і з 112-ма організаціями учасників АТО місцевого та регіонального рівня, з якими об’єднано зусилля для спільної роботи у сфері захисту інтересів учасників АТО.

Також всеукраїнське об’єднання налагодило мережу юридичної підтримки та плідно співпрацює з центрами безплатної правової допомоги. “Стосовно первинної допомоги, то за ці 2,5 років більше 30 тис. учасників бойових дій, які є власниками карток, зверталися за юридичною допомогою через наших партнерів”, - заявив  Руденко.

“Українці разом” також виступила засновником “Федерації футболу учасників АТО”, що стало своєрідною програмою реабілітації для ветеранів бойових дій.

З 7 квітня також розпочнеться практична реалізація співпраці з мобільним оператором lifecell: власник картки від “Українці разом”, який є існуючим або новим абонентом lifecell, зможе отримати 10% знижки, яка надається на сплату вартості 30-денного пакету послуг за визначеними тарифними планами.

За словами Руденка, спілка не має централізованого державного чи комерційного фінансування: “Фінансування організації відбувається виключно за рахунок членських та окремих благодійних внесків”.

Заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції В’ячеслав Марченко висловив задоволення з приводу створення соціальної програми від організації “Українці разом” та наявності соціально відповідального бізнесу, який допомагає ветеранам. 

Він повідомив, що у 2018 році змінилися правила надання громадським організаціям коштів для фінансування визначених проектів. “Через місяць служба буде проводити конкурс проектів, що відбуватиметься за міжнародним стандартами. Буде відкритий та прозорий конкурс... На початок травня ми вже будемо мати переможців. Бажаю пану Руслану отримати якийсь з переможних проектів”, - сказав він.

Марченко також висловив припущення, що у майбутньому держава долучиться до цього проекту і соціальна карта від організації  “Українці разом” стане інструментом для реалізації пільг для учасників АТО.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-