Підрозділи антитерору. Робота  Асоціації «АЛЬФА»   з виконання статутних завдань у соціальній сфері

Підрозділи антитерору. Робота Асоціації «АЛЬФА» з виконання статутних завдань у соціальній сфері

Укрінформ
14 березня 12.00  - Підрозділи антитерору.   Робота Асоціації  «АЛЬФА»  з виконання статутних завдань у соціальній сфері

Організатор:  ГО «Міжнародна Асоціація ветеранів  підрозділів антитерору «АЛЬФА».

Учасники: Сергій Скорохватов - президент Асоціації «АЛЬФА»;  Сергій Лебедко - голова Київського відділення Асоціації «АЛЬФА»; Павло Яремчук - полковник запасу, ветеран  АТО.

Коротко. Під час прес-конференції її учасники поінформують про історію створення Асоціації та її головні завдання,  а також зупиняться на питаннях законодавчого поля, у рамках якого працює організація. Особливу увагу буде приділено  діяльності Асоціації з питань допомоги сім'ям загиблих та померлих співробітників, гуманітарної допомоги бійцям у зоні АТО.

Підсумкові матеріали:

Асоціація “Альфа” допомогла спецпризначенцям на суму понад 15 млн грн — Лебедко 

ГО “Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору “Альфа” за 21 рік свого існування надала допомогу підрозділам “А” на суму близько 10 млн грн, ще 5 млн грн було надано співробітникам спецпідрозділу у вигляді матеріальної допомоги. 

Про це заявив голова Київського відділення Асоціації “Альфа” Сергій Лебедко під час прес-конференції в Укрінформі  на тему “Підрозділи антитерору. Робота Асоціації  “Альфа”  з виконання статутних завдань у соціальній сфері”.

“Асоціація надає допомогу, незалежно від членства в ній, всім співробітникам ЦСО “А” СБ  України, у тому числі матеріальну. Лише у 2017 році Асоціація виділила матеріальні засоби на суму 100 тис. грн, а за 21 рік існування організації ця сума становить понад 5 млн грн”, - сказав він.

Важливим напрямком також є допомога підрозділам “А”, де члени Асоціації проходили службу. “За 21 рік підрозділам “А” надана допомога на суму понад 10 млн грн”, - зазначив Лебедко.  

Також члени Асоціації здійснили 45 волонтерських поїздок у зону АТО та доправили близько 120 т гуманітарного вантажу.

Лебедко поінформував, що за час участі в АТО 6 співробітників центру ЦСО “А” загинули, 60 отримали поранення, з них 20 осіб — важке. Кожному постраждалому та сім’ям загиблих була виділена матеріальна допомога від Асоціації. 

Голова Київського відділення “Альфи” вказав на те, що однією з головних задач Асоціації є надання юридичної, психологічної та матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих співробітників, ветеранам підрозділів та діючим співробітникам. Зокрема, дітям, які втратили батька, виплачується пенсія в розмірі 1500 грн щомісяця. Наразі таких дітей у Києві - 19, ще 6 дітям виплачують пенсії інші відділення Асоціації. Крім того, виплачуються пенсії матерям загиблих співробітників, які не встигли створити сім’ю, а мати, втративши сина, залишилась одна.

Також Асоціація проводить різні заходи на державні та професійні свята, організовує подарунки дітям співробітників, показові виступи на стадіонах.  

Президент ГО “Міжнародна Асоціація ветеранів підрозділів антитерору “Альфа”  Сергій Скорохватов заявив, що Асоціація налічує понад 1200 осіб, маючи 22 відділення по всій Україні (найбільше — Київське,  куди входять понад 700 осіб). Матеріальна база ГО базується на декількох джерелах -  членські внески (мають символічний характер), спонсорська благодійна допомога (має несистемний характер)  та частина прибутку від роботи підприємств, які створила ГО і де працюють її члени, зазначив Скорохватов.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-