Закон гарантує - чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?

Закон гарантує - чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?

Укрінформ
28 лютого 12.00 - Реальний стан щодо забезпечення прав кожної людини в Україні

Організатори: громадські організації та об’єднання осіб з інвалідністю.

Учасники: Анатолій Буднік - голова ГО "Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадської експертизи влади"; Ірина Крошко - голова ВГО «Український конгрес інвалідів"; Володимир Петровський - голова ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних людей з інвалідністю"; Світлана Семенчук - присяжна Деснянського районного суду міста Києва; Михайло Крошко -директор інклюзивного закладу «Всеукраїнський експериментальний центр персональної освіти та соціалізації особистості»;  Олег Матвєйцов - начальник відділу Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України; Андрій Салпук - головний спеціаліст Управління у справах учасників АТО Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС України; Олексій Спис - старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України; Армен Кочкадамян - головний спеціаліст Управління забезпечення прав людини Національної поліції України; Анастасія Соніна - Міністерство юстиції України; Сергій Якима - Міністерство юстиції України; Віталій Міненко - Міністерство юстиції України.

Коротко. Під час заходу обговорюватимуться проблеми забезпечення прав та свобод  кожної людини, гарантованих статтею  3 Конституцією України,  а також посилення відповідальності посадовців усіх рівнів  за дотримання інтересів  усіх без винятку громадян.   

Підсумкові матеріали:

Владі потрібно активніше імплементувати Конвенцію ООН про права осіб з інвалідністю – громадськість

Українській владі потрібно вжити більш активніших заходів з імплементації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

На цьому було наголошено під час "круглого столу" в Укрінформі на тему "Закон гарантує - чиновник обмежує. Як змусити посадовців забезпечити права кожної людини?", організованому громадськими організаціями та об’єднаннями осіб з інвалідністю.

Голова ГО "Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадської експертизи влади" Анатолій Буднік наголосив на важливості імплементації Конвенції про права людей з обмеженими можливостями.

Він нагадав, що наразі існує План заходів на виконання рекомендацій Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю, який уряд прийняв у грудні 2016 року.  Він був розроблений після першої доповіді України про виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю на період до 2020 року.

"Імплементація міжнародного законодавства в цілому і безпосередньо Конвенції про права людей з інвалідністю в українське законодавство – це не просто важлива річ, яку ми повинні всі з вами зробити – люди з інвалідність і фізично здорові люди - а це й те зобов’язання, яке офіційно взяла на себе держава Україна, як  Верховна Рада, так і Президент України", - зазначив голова ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних людей з інвалідністю" Володимир Петровський.

На його переконання, досі немає суттєвих зрушень у виконанні Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Петровський відзначив, що в українському законодавстві "відсутні ті механізми, які дають можливості імплементації міжнародного законодавства і міжнародного права, верховенства права реально в життя".

"Ми чекаємо, щоб те законодавство, яке є, працювало на наш захист, а не перешкоджало нам у роботі", - заявив він.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-