Території під окупацією. До 26-ї  річниці Ходжалинської трагедії

Території під окупацією. До 26-ї річниці Ходжалинської трагедії

Укрінформ
23 лютого 16.00 - Публічне обговорення, присвячене  26-й річниці Ходжалинської трагедії  1992 року

Організатор: Об’єднаний конгрес азербайджанців України.

Учасники: Ровшан Тагієв – Голова Асамблеї національностей  України, Голова Об'єднаного конгресу азербайджанців  України; Вюсаль Сулейманов - радник Посольства Азербайджанської Республіки в Україні; Ілгама Аллахвердієва – голова Союзу азербайджанської молоді  України.

Коротко. Ходжалинська трагедія увійшла в історію як найкривавіша подія Карабаського конфлікту. Геноцид у Ходжали має небагато аналогів в історії. "За рівнем цинізму й жорстокості події у Ходжали стоять в одному ряду з трагедіями ХХ століття – Хатині та Хіросіми" - переконані організатори заходу.

Підсумкові матеріали:

У Києві вшанували пам'ять жертв Ходжалинської трагедії

У Києві вшанували пам'ять жертв Ходжалинської трагедії 1992 року.

Пам'ятний захід до 26-х роковин цих подій пройшов у п'ятницю в Укрінформі, в ході якого учасники провели публічне обговорення на тему: “Території під окупацією. До 26-ї річниці Ходжалинської трагедії”.

«Сьогодні ми проводимо захід, присвячений трагічним подіям 26-ї давнини. Всі ми знаємо, що в ніч з 25 на 26 лютого 1992 року був скоєний жахливий злочин по відношенню до азербайджанського народу. Вірменські військові за підтримки 366-го полку російської армії увійшли до міста Ходжали. Тоді було вирізано все місто, 613 осіб - вбито», - сказав голова Об'єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв.

До публічного обговорення долучились керівники азербайджанських організацій в Україні, правозахисники та українські активісти.

«Ходжалинську трагедію вірменські війська змогли реалізувати тільки за підтримки російської армії. Ситуація з депортацією кримських татар, ситуація з чеченцями – це реалізовувала знову ж таки радянська армія. І хто є джерелом всіх цих трагедій? Російська Федерація. Саме тому коли ми говоримо про всі ці трагедії, ми повинні розуміти, хто являє собою першоджерело», - зауважив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескандер Барієв.

Учасники обговорення вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув у Ходжалинській трагедії.

Захід організував Об’єднаний конгрес азербайджанців України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-