100 кращих практик молодіжної роботи. Досвід українських громад

100 кращих практик молодіжної роботи. Досвід українських громад

Укрінформ
23 лютого 11.00 - Результати проведення конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні у 2017 році 

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

 Учасники: Олександр Ярема - заступник міністра молоді та спорту України; Ван Нгуєн - в.о. заступника директора Представництва ПРООН; автори та авторки практик-переможців конкурсу з міст Дніпро, Івано-Франківськ, Луцьк, Березань Київської області, Сєвєродонецьк Луганської області, Нововолинськ Волинської області та Умань Черкаської області.

Модератор: Анна Острікова - координаторка програми «Молодіжний працівник».

Коротко. Під час круглого столу будуть представлені найвагоміші досягнення у молодіжній роботі, а автори практик-переможців поділяться досвідом втілення практик у своїх громадах.

Підсумкові матеріали:

Мінмолодьспорт презентував кращі практики молодіжної роботи в Україні за 2017 рік

Міністерство молоді та спорту України презентувало кращі практики молодіжної роботи в Україні за 2017 рік.

Як зазначив у ході круглого столу за результатами проведення конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні у 2017 році заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, на конкурс було подано 100 практик молодіжної роботи з різних куточків України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна із ключових реформ, яка реалізується в Україні - це децентралізація, це можливість молодим людям зробити свій внесок в розвиток громади, в розвиток цілої країни. Для нас важливо створити такі можливості. Цьому, зокрема, присвячена наша програма "Молодіжний працівник". Ідея в тому, щоб дати інструментарій тим людям, які працюють з молоддю та молоді як об’єднуватись, як досягати кращих результатів, як формувати лідерський потенціал, вміння працювати з проектами", - сказав Ярема.

За його словами, Міністерство молоді та спорту України спільно з Програмою розвитку ООН в Україні започаткували «Конкурс кращих практик молодіжної роботи в Україні – 2017». На конкурс було подано 100 практик молодіжної роботи з різних куточків України від організацій з державного та громадського сектору. Історії успіху, які подавались на конкурс, могли бути з місцевого, регіонального та національного рівня. За підсумками конкурсу, були відібрані 10 переможців, а 64 практики увійшли до друкованого, а також електронного видання «Каталогу кращих практик молодіжної роботи в Україні».

"Цей каталог - це свідчення того, що молодь в Україні креативна, активна, інноваційна і хоче змінювати себе і змінювати країну. Для нас є принципово важливим, щоб цей рух і ця взаємодія відбувалася постійно і на різних рівнях", - додав він.

Водночас, як повідомила координатор програми «Молодіжний працівник» Анна Острікова, наразі йде робота над перекладом каталогу англійською мовою та поширення його у світі.

"Зараз у нас є запит від наших колег з Ради Європи щодо перекладу цього каталогу англійською мовою і поширення його серед інших країн. І міжнародні експерти зазначили, що рівень реалізації цих практик, не гірший, а в деяких випадках і кращий за наших європейських колег. Влітку буде завершено переклад цього каталогу, він буде поширений також за межами України", - сказала Острікова.

Вона зауважила, що за кілька місяців буде оголошений новий конкурс кращих практик молодіжної роботи.

Також під час заходу автори практик-переможців поділилися досвідом втілення практик у своїх громадах. Зокрема, переможцями конкурсу є автори практик з міст Дніпро, Івано-Франківськ, Луцьк, Березань Київської області, Сєверодонецьк Луганської області, Нововолинськ Волинської області та Умань Черкаської області.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-