Брифінг міністра культури. Назвуть переможця конкурсу на кращий Меморіал Героям Небесної Сотні

Брифінг міністра культури. Назвуть переможця конкурсу на кращий Меморіал Героям Небесної Сотні

Укрінформ
20 лютого 12.15 Брифінг міністра культури України Євгена Нищука

Організатор: Міністерство культури України.

Учасники: Євген Нищук - міністр культури України;  Ігор Пошивайло - генеральний директор «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності»;  Володимир Бондарчук - Голова ГО «Родина Героїв Небесної Сотні»;  Бенжамін Хоссбах (Німеччина) - організатор конкурсу, голова журі.

Коротко. 15 лютого 2018 року на Майдані Незалежності відкрилася публічна виставка конкурсних проектів в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні», на якій  представлено 9 конкурсних проектів, поданих на конкурс з різних країн світу, в тому числі з України.

Згідно із міжнародними правилами проведення архітектурних конкурсів до підбиття підсумків конкурсу проекти представлені анонімно.

Кожен проект включає два планшети із кресленнями та візуалізацією, фотографії архітектурного макета або скульптурної моделі, фотографії колажу матеріалів, запропонованих для використання, та пояснювальну записку.

Для врахування громадської думки з 15 лютого розпочато громадське обговорення конкурсних проектів. Усі проекти, подані на конкурс, будуть викладені в Інтернеті на офіційному веб-сайті замовника конкурсу Міністерства культури України. Зауваження та пропозиції від громадськості направлятимуться на e-mail: ua.dignity.contest@gmail.com до 25 лютого 2018 року.

Після підбиття підсумків конкурсу – 20 лютого 2018 року – на виставці буде представлено рішення міжнародного журі конкурсу, оприлюднені авторські колективи – автори конкурсних пропозицій та промарковано переможців конкурсу – 1-а, 2-га та 3-тя премії.  На виставці також представлені приклади світових меморіалів, створених за результатами архітектурних конкурсів, та інформація про конкурс.

Довідково. З 22 лютого 2018 року оригінали конкурсних проектів у номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні» будуть представлені в Будинку Архітектора, вул. Б. Грінченка, 7, третій поверх. Виставка триватиме до 22 березня 2018 року.

Детальна інформація про архітектурний конкурс – на офіційному сайті конкурсу: http://www.competition-maidan-ukraine.org/.

Сторінка конкурсу в соціальній мережі FB: https://www.facebook.com/maidan.competition/ 

Підсумкові матеріали:

Проект Меморіалу Героїв Небесної сотні, що переміг у конкурсі, має європейське мислення - Нищук

У підготовленому архітектурним бюро МІstudio проекті Меморіалу Героїв Небесної сотні, що переміг у конкурсі, осмислено масштаб трагедії, яка сталася узимку 2014 року у центрі Києва.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук на брифінгу в Укрінформі.

"На наш великий подив, переможцями цього конкурсу стали дві українські авторки - це львівська студія МІstudio - Ірина Волинець і Марія Процик, яка працює в Роттердамі... Цей проект має європейське, масштабне мислення. Момент сакралізації цього місця, осмислення масштабу тієї трагедії відіграв рішучу роль у тому, що цьому проекту віддали перевагу практично одноголосно всі члени журі", - сказав Нищук.

Він додав, що проект потребує певних технічних доповнень і буде доопрацьований.

Як зазначив організатор конкурсу і голова міжнародного журі Бенжамін Хоссбах (Німеччина), символічний підхід і основна ідея проекту-переможця є більш спокійною і врівноваженою порівняно з іншими двома проектами-лауреатами.

"Частиною проекту є ніша, в якій розміщені 107 пілястр, присвячених кожному із героїв Небесної сотні. Таким чином цей проект має інтелігентний, врівноважений підхід, що, відвідуючи Меморіал, людина може бути і з групою, а може побути на самоті, подумати про кожного із загиблих, перебуваючи в цій ніші", - зазначив Хоссбах.

Він також поінформував, що другу і третю премії конкурсу присуджено учасникам з Німеччини - це архітектурне бюро blauraum, Гамбург (друга премія), та архітектурне бюро Atelier Schmelzer, Weber, Дрезден (третя премія).

Голова міжнародного журі додав, що премії на три кращі проекти Меморіалу сукупно становлять 42,5 тис. євро: перша премія - 21 тис. євро, друга - 13 тис. євро, третя - 8,5 тис. євро.

У цьому зв'язку міністр культури уточнив, що уряд України виділив 2,5 млн грн і ще 3 млн грн надав Благодійний фонд Петра Порошенка.

Як повідомляв Укрінформ, переможцем конкурсу на проект Меморіалу Героїв Небесної сотні стало архітектурне бюро МІstudio, авторський колектив архітекторів: Ірина Волинець (Львів,Україна) та Марія Процик (Роттердам, Нідерланди). Загалом було представлено 9 конкурсних проектів із різних країн.

Відео брифінгу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-