Звітує  Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА)

Звітує Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА)

Укрінформ
22 лютого 13.00 - Публічний звіт Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами Антона Янчука

Організатор: Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Підсумкові матеріали:

АРМА планує до кінця року отримати доступ до більшості баз даних - голова агентства

До кінця року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) планує отримати доступ до більшості баз даних в Україні.

Про це заявив голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами Антон Янчук під час  публічного звіту в Укрінформі.

«На сьогодні ми маємо доступ до первинно необхідного, як ми називаємо - базового пакета джерел. Я думаю, що до кінця цього року ми матимемо доступ прямий, хоча ще й не автоматизований, до переважної більшості джерел, які нас цікавлять в Україні», -  зазначив Янчук.

Він також додав, що паралельно АРМА працює над приєднанням до баз даних поза межами України.

За словами Янчука, доступ до баз даних має бути максимально автоматизований.

«Навіть якщо у Нацагентства буде доступ до всіх баз даних, які його цікавлять, в межах юрисдикції України, а це понад 300 державних баз даних, однак цей доступ буде безпосереднім, але не автоматичним, то перевірка інформації та розшуку активів з такими базами  займатиме десятки годин. Водночас, якщо такий доступ буде автоматичний, буде забезпечено автоматичний обмін даними, між інформаційно-аналітичною  системою національного агентства і відповідними базами даних, то відповідно розшук займатиме хвилини.  Тому як би це не було складно, важко і дорого, але стратегічно Нацагентство рухатиметься в напрямку повної автоматизації доступу до баз даних, і більш того - до автоматизації первинної обробки інформації», -  наголосив Янчук.

АРМА звертатиметься до ГПУ та НАБУ для вироблення узгодженої позиції щодо резиденції "Межигір'я"

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА) буде звертатися до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України для вироблення спільної узгодженої позиції щодо Межигір'я.

Про це заявив голова Національного агентства Антон Янчук журналістам під час  публічного звіту в Укрінформі,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одержавши інформацію від Генеральної прокуратури про перелік рухомого майна,  арештованого в межах Межигір'я, ми звертатимемося до Генеральної прокуратури, до НАБУ і до інших правоохоронних органів,  причетних до цієї історії, щоб виробити спільну узгоджену позицію», -  заявив Янчук.

Він наголосив, що АРМА «самостійно не ініціює передання чогось їй в управління».

 «Це має бути ініціатива від правоохоронних органів. Але стосовно Межигір'я, то ефективне управління ним можливе лише тоді, коли мова йтиме про все разом -  нерухоме майно, рухоме майно та землю», -  наголосив Янчук.

Він також нагадав про існування кількох кримінальних проваджень щодо Межигір'я, частину яких розслідує ГПУ, частину  - НАБУ.

Як повідомлялося, раніше керівник Департаменту спецрозслідувань  ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що документи про рухоме майно резиденції «Межигір'я», яке арештоване в рамках кримінальної справи, передано Національному агентству з питань управління активами.

«Межигір'я» — колишня приватна резиденція екс-президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки.

Торік АРМА розглянула 69 звернень від правоохоронних органів щодо розшуку та виявлення активів

У 2017 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) розглянуло 69 звернень від правоохоронних органів щодо розшуку та виявлення активів.

Про це повідомив голова Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами Антон Янчук під час  публічного звіту в Укрінформі.

«Що стосується статистичних даних, то в 2017 році ми розглянули 69 звернень від правоохоронних органів щодо розшуку активів. Що важливо, це різні правоохоронні органи», -  зазначив Янчук.

Він підкреслив, що зверталися органи прокуратури, Національна поліція, СБУ, ДФС та НАБУ.

«Наразі переважна більшість наших партнерів, наших правоохоронних органів зрозуміли, що функція розшуку Національного агентства їм виключно на користь, оскільки це свого роду безкоштовний сервіс для них, який максимально сприяє їхній роботі», - пояснив Янчук.

Чиї саме активи шукали правоохоронці та про які суми йшлося, Янчук не відповів, наголошуючи, що це зашкодить кримінальним провадженням.

«Логістична функція виглядає  так: слідчий робить нам запит, ми проводимо розшук, надаємо йому інформацію, далі слідчий звертається до суду з метою накладення арешту на це майно. Далі агентство не включається в цю діяльність,  це питання суто діяльності слідчого. Тому розголошення будь-яких наших дій з розшуку несе величезний ризик і шкоду кримінальному провадженню», - зазначив Янчук.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-