Що спільного між віденським та київським балом?

Що спільного між віденським та київським балом?

Укрінформ
12 лютого, 12.00 - Київ європейське місто: що спільного між віденським та київським балом? Чому вони співпали з Кубком Ліги чемпіонів?

Учасники: Герман Макаренко - голова оргкомітету віденського балу у Києві; Марина Ігнатуша - організатор віденського балу у Києві; Андрій Мірошниченко - представник КМДА з проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА у Києві.

Коротко. Київ стає частиною спільного європейського простору – у місті відбувається все більше важливих культурних, спортивних, соціальних, благодійних проектів міжнародного масштабу. Розвиток таких позитивних ініціатив та міжнародних проектів дасть змогу змінювати імідж міста, зробить його привабливішим, в тому числі й для туристів. Це сприятиме покращенню якості життя, появі нового проєвропейського культурно-соціального середовища.

Як відомо, напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві пройде щорічний Віденський бал, присвячений спортивним досягненням українців, в тому числі, спортсменів, паралімпійців, сильних людей, які надихають своїм прикладом.

Підсумкові матеріали:

У Києві 21 квітня, у день віденського балу, можна буде ще й сфотографуватися з кубками Ліги чемпіонів УЄФА

До Києва 21 квітня прибудуть кубки Ліги чемпіонів УЄФА, з якими зможуть сфотографуватися усі охочі, а ввечері пройде традиційний віденський бал.

Про це розповіли на прес-конференції представники Київської міської держадміністрації та оргомітету віденського балу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є чудова нагода презентувати одразу декілька заходів, начебто й різних, але пов'язаних часом і загальним настроєм... 21 квітня, коли у нашому славетному місті буде відбуватися вже традиційний віденський бал, буде також відбуватися перша офіційна подія фіналу Ліги Чемпіонів - до Києва приїдуть і будуть офіційно передаватися місту Кубки фіналу Ліги Чемпіонів, жіночий і чоловічий", - сказав представник КМДА з проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА у Києві Андрій Мирошниченко.

Урочиста передача кубків, як попередньо планується, відбудеться біля КМДА о першій годині дня, і до вечора всі охочі зможуть фотографуватися з футбольними трофеями.

А вже за кілька годин після цього у Колонній залі КМДА розпочнеться віденський бал.

"Коли ми у грудні визначалися з датою балу, ми не знали, що саме в цей день до Києва прибуде кубок фіналу Ліги чемпіонів. Але вже тоді ми знали, що наш бал буде присвячений спорту, спортсменам та здоровому способу життя", - зазначила організатор віденського балу в Києві Марина Ігнатуша.

Голова оргкомітету балу Герман Макаренко підкреслив, що відродження європейських традицій в Україні сприяє інтеграції держави у загальносвітову культурну спільноту, і зазначив, що участь Президента України Петра Порошенко у Віденському балу в столиці Австрії є "культурною дипломатією на найвищому рівні в дії".

"Цього року, підсилюючи символізм культурної традиції, ми хотіли б на наших балах виконувати не лише музику родини Штраусів та їхніх сучасників, але й включити такі всесвітньо знані хіти, як, наприклад, "Canto della terra", - сказав Макаренко.

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році до Києва тріумфально повернувся легендарний віденський бал. Його відвідали зіркові гості та учасники зі США, країн Євросоюзу та України.

Цьогоріч 21 квітня в столичній мерії відбудеться класичний віденський бал, за всіма європейськими канонами, за участю міжнародних гостей, спортсменів та зірок, а також дитячий віденський бал.

Благодійний бал проходитиме напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві і буде присвячений спортивним досягненням українців, зокрема параолімпійцям, які надихають своїм прикладом.

Фінал Ліги чемпіонів УЄФА пройде в Києві 26 травня.

У дитячому віденському балі в Києві візьмуть участь маленькі спортсмени з інвалідністю

У дитячому віденському балі, який пройде в Києві 22 квітня, візьмуть участь юні спортсмени з інвалідністю - майбутні українські параолімпійці.

Про це розповіла на прес-конференції в Укрінформі організатор віденського балу в Києві Марина Ігнатуша.

"У минулому році ми проводили перший дитячий віденський бал. Серед його учасників були і дітки з інвалідністю. Після балу вони стали проходити реабілітацію помітно швидше, а один з учасників за три місяці встав з інвалідного візочка. Тому ми вже традиційно запрошуємо до участі дітей з особливими потребами. Цього року це будуть маленькі спортсмени з інвалідністю, які мріють стати параолімпійцями", - сказала Ігнатуша.

Вона додала, що цим заходом організатори балу хочуть привернути увагу до проблем параолімпійського спорту в Україні і підтримати дітей-спортсменів.

За словами Ігнатуші, на благодійному балу, який відбувся у Києві у жовтні минулого року, на потреби благодійності, зокрема, на розвиток Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, вдалося зібрати понад 500 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня в столичній мерії відбудеться класичний віденський бал, за всіма європейськими канонами, за участю міжнародних гостей, спортсменів та зірок, а 22 квітня також аналогічний дитячий захід.

Благодійний бал проходитиме напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві і буде присвячений спортивним досягненням українців, зокрема параолімпійцям, які надихають своїм прикладом.

На Київському балу планують встановити рекорд - масовий вальс просто неба

Організатори традиційного Віденського балу у Києві цьогоріч запланували нову подію - Київський бал, під час якого хочуть встановити рекорд з одночасного виконання віденського вальсу більш ніж тисячею учасників.

Про це йшлося на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Першого червня ми поставимо рекорд - понад тисячу дітей одночасно станцюють віденський вальс на Контрактовій площі. Оскільки це День захисту дітей, ми хочемо привернути увагу до здібностей та талантів маленьких українців", - зазначила організатор Віденського балу в Києві Марина Ігнатуша.

Другого червня, за її словами, планується більш традиційний формат балу, але теж зі своїми цікавинками - наприклад, обіцяють "танцювальний батл" між двома командами дебютантів.

Організатори обіцяють, що вулиця Сагайдачного у ці дні перетвориться на територію креативних індустрій. Там виступатимуть вуличні музиканти, танцювальні школи показуватимуть цікаві постановки. Крім того, працюватимуть вуличні арт-кафе, проходитиме квітковий фестиваль, а також буде створено зону перших побачень, де молодь вчитимуть етикету, мистецтва призначати побачення та обирати подарунки для коханих.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня у Колонній залі КМДА відбудеться традиційний благодійний Віденський бал, а наступного дня - аналогічний захід для дітей. Цьогоріч його темою стане спорт, здоровий спосіб життя та спортсмени, які своїми досягненнями надихають інших. А 1-3 червня організатори цієї події проведуть більш демократичний захід для усіх бажаючих - Київський бал на Контрактовій площі.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-