Волонтери та ветерани АТО за фінансування ветеранських організацій на конкурсній основі

Волонтери та ветерани АТО за фінансування ветеранських організацій на конкурсній основі

Укрінформ
9 лютого 11.00 - Постанова 176 КМУ. Волонтери та ветерани АТО – проти!

Організатор:  ГС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці-разом!".

Учасники: Віктор Толочко - Голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України; Руслан  Руденко - голова правління ГС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці-разом!", представники  провідних громадських об'єднань учасників АТО України.

Підсумкові матеріали:

Учасники АТО закликають Кабмін ввести фінансування ветеранських організацій на конкурсній основі

Волонтери, ветерани та учасники АТО закликають Кабмін України ввести фінансування ветеранських організацій на конкурсній основі, що дозволить отримання коштів справді дієвими організаціями ветеранів АТО, а не фейковими.

Про це заявив під час прес-конференції в Укрінформі голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО "Українці-разом" Руслан  Руденко.

“Ми готуємо відкрите колективне звернення, в якому, по-перше, закликаємо Кабмін скасувати зміни до постанови 176, які були прийняті у закритому режимі про стару форму фінансування ветеранських організацій. Ми вимагаємо фінансування на конкурсній основі. По-друге, ми висловлюємо недовіру голові громадської ради при Державній службі у справах ветеранів війни, учасників АТО (Віктору) Палію та вимагаємо переобрання керівного складу цієї громадської ради. Також ми висловлюємо недовіру голові громадської ради при Міністерстві соціальної політики України (Олексію) Ліпіріді та вимагаємо переобрання керівного складу цієї громадської ради. По-третє, у найкоротший термін потрібно призначити новий конкурс на голову Державної служби у справах ветеранів війни та учасників  АТО, скасувавши попередні результати”, - заявив  він.

За словами Руденка, колективне звернення від ветеранських організацій учасників АТО буде підготовлено та подано у найближчі терміни. Він закликав приєднатися до цього звернення не лише громадські організації, які входять в Національний комітет ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України (налічує вже 112 ГО), а й усі небайдужі дієві ветеранські організації.

Голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України Віктор Толочко наголосив, що введення фінансування ветеранських  організацій на конкурсній основі є дуже важливим, адже позбавить деякі “фейкові ветеранські організації в 3 особи зі зв’язками у місцевій адміністрації” отримувати кошти, в той час як великі ветеранські організації в декілька тисяч членів не можуть отримати це фінансування. “Виділення коштів має відбуватися дієвим організаціям, а не фейковим , які нараховують по 2-3 особи.  Виділяти гроші слід організаціям, які дійсно щось досягають та справді борються за права учасників АТО”, - наголосив він.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-