Чому на чемпіонаті Європи 2018 року була відсутня молодіжна збірна України з карате?

Чому на чемпіонаті Європи 2018 року була відсутня молодіжна збірна України з карате?

Укрінформ
6 лютого 14.00 - Українська Федерація карате про початок сезону 2018 року

Серед учасників - Сергій Левчук - президент Української федерації карате, в.о. голови  партії Народний рух України у Київській області; Ігор Левенштейн - прес-секретар УФК.

Питання до обговорення:

- Підсумки 2017 року для українського карате в контексті щорічної конференції УФК, яка відбулася  3 лютого.

- Початок нового сезону, турнір Paris Open 2018.

- Головні старти 2018 року у світлі олімпійської перспективи Токіо-2020, завдання та проблеми.

- Чому молодіжна збірна України відсутня на чемпіонаті Європи 2018 року в Сочі.

- Перспективи розвитку українського карате у процесі реформування  системи вітчизняного спорту.

Коротко. У 2017 році українське карате вийшло на якісно новий рівень завдяки набуттю карате олімпійського статусу та системній роботі національної федерації.

На чемпіонаті Європи в Коджаелі (Туреччина) збірна України створила сенсацію, здобувши 6 медалей (дві золоті, одну срібну та три бронзові) і посіла четверте місце в загальному заліку.

У липні 2017 р. Станіслав Горуна став чемпіоном Всесвітніх ігор у Вроцлаві (Польща). На чемпіонаті світу в Лінці (Австрія) Аніта Серьогіна виборола бронзову медаль.

УФК виявляє активну політичну позицію: федерація, очолювана Сергієм Левчуком, який водночас керує   Київською обласною організацію партії Народний рух України, відмовилася від участі національної молодіжної збірної в чемпіонаті Європи 2018 р. у російському місті Сочі (2-4 лютого). 

Довідково. Українська федерація карате (УФК) заснована в 2009 році. УФК є офіційним представником в Україні Всесвітньої федерації карате (WKF). З 2015 року є суб'єктом олімпійського руху в Україні, з 2016 року входить до Національного олімпійського комітету України.

Станом на січень 2018 р. УФК об'єднує понад 120 клубів та близько 30 тис. спортсменів і тренерів у 23 областях України та м. Києві.

Українські каратисти володіють нагородами найбільших міжнародних турнірів - чемпіонатів світу та Європи (дорослих та молодіжних), Всесвітніх ігор, етапів прем'єр-ліги тощо.

Провідні спортсмени УФК: Станіслав Горуна, Аніта Серьогіна, Анжеліка Терлюга, Катерина Крива.

Підсумкові матеріали:

Президент Української федерації карате: Наше рішення бойкотувати змагання в Росії було зваженим і чесним

Президент Української федерації карате (УФК) Сергій Левчук назвав максимально зваженим і чесним рішення  відмовитися від участі нашої молодіжної збірної у чемпіонаті Європи, що з 2 по 4 лютого проходив у російському Сочі.

Під час прес-конференції в Укрінформі очільник федерації підкреслив, що, коли країна у стані війни, виступати на території держави-агресора, м'яко кажучи, не зовсім коректно.

 "Це рішення ми прийняли ще у листопаді минулого року під час чемпіонату України у Чернівцях. Цьому передував довгий і складний діалог усередині федерації. На кону стояли дві складові: одна спортивна, а друга не просто політична, а людська, моральна. Було прийнято непросте для спорсменів рішення про те, що ми бойкотуємо чемпіонат Європи. Сьогодні говорити, що спорт поза політикою, війна поза політикою, м'яко кажучи, не зовсім коректно. Дуже хочу, щоб усі замислилися про те, що відбувається з Україною, про те, що ми у стані війни. Деякі кажуть: це зовсім не війна, спорт - це спорт, а політика - щось зовсім інше. Ми консультувалися з цього питання з керівництвом нашого спорту. Зазначу також, що президент і генеральний секретар Міжнародної федерації карате повністю поділяють нашу позицію. Упевнений, наше рішення максимально зважене, обгрунтоване і чесне. Ми, як мінімум, чесні перед собою, ми вважаємо Росію країною-агресором і не можемо відділяти свою спортивну позицію від політичної і громадянської. Це переконання більшості моїх колег - тренерів та функціонерів федерації", - сказав Левчук.

За його словами, втрачені рейтингові очки за невиступ на чемпіонаті українські юніори мають шанс компенсувати наступного літа.

"Це рішення мало для нас і негативні наслідки: ми втратили рейтингові очки для потрапляння на  юніорську Олімпіаду в Буенос-Айресі. Спробуємо тепер компенсувати їх на турнірі в Болгарії та відбірковому чемпіонаті в Хорватії влітку", - зазначив очільник федерації.

Левчук також підкреслив, що олімпійський статус дав українському карате нове дихання.

"2017 року українське карате вийшло на якісно новий рівень. На чемпіонаті Європи в Коджаелі (Туреччина) збірна України створила сенсацію, здобувши 6 медалей (дві золоті, одну срібну та три бронзові) і посіла четверте місце в загальному заліку, випередивши навіть французів. Крім того, наш Станіслав Горуна став переможцем Всесвітніх ігор у польському місті Вроцлав, а Аніта Серьогіна виборола "бронзу" на чемпіонаті світу в австрійському Лінці. А найголовніше - ми змогли знайти компроміс і практично об'єднали українське карате", - заявив президент  УФК.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-