Пріоритетні реформи 2018-го. Інформує Мінінфраструктури

Пріоритетні реформи 2018-го. Інформує Мінінфраструктури

Укрінформ
6 лютого 11.00 - Пріоритетні напрями діяльності Міністерства інфраструктури  на 2018 рік

Організатор: Міністерство інфраструктури України.

Учасники: Володимир Омелян - міністр інфраструктури України; Райвіс Вецкаганс - керівник ДП «Адміністрація морських портів України»; Ігор Смілянський - в.о. генерального  директора  ПАТ «Укрпошта»; Євген Кравцов - в.о. Голови правління ПАТ «Укрзалізниця»; Наталія Форсюк - директор Національного Секретаріату CoST в Україні; Олександр Харченко - в.о. заступника Голови Державного агентства автомобільних доріг України.

Коротко. Під час заходу буде поінформовано про головні напрями проведення реформ у сфері інфраструктури у 2018 році. 

Підсумкові матеріали:

Мінінфраструктури щотижня звітуватиме про роботу — Омелян

Міністерство інфраструктури відтепер щотижнево звітуватиме про виконану роботу в галузі та подальші плани.

Про це розповів міністр Володимир Омелян на прес-конференції в Укрінформі.

“Ми вирішили перейти на новий формат спілкування і з вами (з журналістами — ред.), і з громадськістю, і сьогоднішнім брифінгом ми запускаємо серію брифінгів, які у подальшому відбуватимуться у міністерстві інфраструктури. Це буде в режимі щотижневого звітування перед громадськістю”, - сказав він.

Урядовець зауважив, що нинішній брифінг присвячений загальному огляду всіх галузей сфери інфраструктури, пріоритетів і планів на 2018 рік, а з наступного тижня такі заходи проводитимуться по кожній із галузей окремо.

 Інвестиції в Укрзалізницю цьогоріч складуть рекордні понад 18 млрд грн - Омелян

 Вперше за десятиріччя інвестиції в ПАТ "Укрзалізниця" перевищать 18 млрд грн.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції в Укрінформі.

"Серед ключового в Укрзалізниці, тут я хотів подякувати Євгену Кравцову, бо це теж його особиста заслуга - вперше за десятиліття ми маєм рекордну кількість інвестицій, це понад 18 млрд грн на 2018 рік. Що саме? 30 локомотивів General Electric, 30 нових пасажирських вагонів, модернізація 226 існуючих пасажирських вагонів, планується виготовлення 3600 вантажних вагонів і модернізація 10 тисяч вантажних вагонів", - заявив урядовець.

Він додав, що з 2018 року Укрзалізниця розпочинає 6 великих інфраструктурних проектів орієнтовною вартістю 10 млрд грн, серед яких - електрифікація, реконструкція колії та інші.

Фінплан Укрзалізниці на 2018 рік можуть затвердити цього тижня - Кравцов

Фінансовий план ПАТ "Укрзалізниці" планують затвердити на поточному-наступному тижні, що буде найбільш раннім затвердженням в історії компанії.

Про це заявив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов у вівторок під час прес-конференції в Укрінформі.

"Я сподіваюсь, що ми зможемо вже цього чи наступного тижня затвердити фінансовий план Укразалізниці, і це буде найбільш раннє затвердження плану за всю історію компанії. Я сподіваюсь, це вдасться", - заявив Кравцов.

Тарифи на пасажирські перевезення планується індексувати двічі впродовж року - Укрзалізниця

Тарифи на пасажирські залізничні перевезення планується індексувати двічі впродовж року, щоразу на 10-12%.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Ми плануємо і вже звернулися до Міністерства інфраструктури щодо індексації пасажирських тарифів у другому та в третьому або четвертому кварталі цього року", - поінформував керівник компанії.

За його словами, найімовірніше, це відбудеться наприкінці літа та вдруге - в кінці 2018 року.

Кравцов підкреслив, що наразі існує значний дисбаланс між цінами на квитки залізничного та автобусного транспорту. Це зумовлено тим, що тарифи на пасажирські перевезення Укрзалізниця не індексувала з 2014 року.

"Хочу відмітити, що ми не змінювали розмір пасажирських тарифів вже три роки поспіль на залізниці, і це призвело до того, що на сьогодні в нас вже на багатьох напрямках є серйозний дисбаланс між вартістю пасажирських перевезень залізницею та, наприклад, автобусним транспортом, котрий апріорі має бути дешевшим", - наголосив Кравцов.

Омелян пропонує повертати у Дорожній фонд кошти, не використані областями на дороги  впродовж двох років

Міністр інфраструктури Володимир Омелян ініціюватиме запровадження вимоги повернення до Дорожнього фонду із обласних бюджетів коштів, отриманих на будівництво і ремонт доріг, але не використаних протягом двох років за цільовим призначенням.

Про це він заявив на прес-конференції в Укрінформі.

“Цього тижня після наради з Укравтодором я маю намір ініціювати перед урядом і перед Верховною Радою питання, що у разі невикористання кошти, які отримані в результаті децентралізації (на дороги — ред.), на обласному рівні впродовж двох років,  повертаються до Дорожнього фонду”, - зазначив Омелян.

Водночас він нагадав, що цьогоріч області отримають більше 11 млрд гривень з Дорожнього фонду.

Крім того, за його словами, на ремонт та будівництво доріг передбачені також інші напрямки бюджетного фінансування.

Кравцов: Обсяг інвестицій в Укрзалізницю цьогоріч становитиме 26,5 млрд грн

Загальний обсяг інвестицій у ПАТ "Укрзалізниця" в 2018 році становитиме 26,5 млрд грн, зокрема, в рухомий склад - 18,5 млрд грн.

Про це сьогодні заявив Євген Кравцов під час прес-конференції в Укрінформі.

"На цей рік ми запланували у фінансовому плані загальний обсяг капінвестицій на рівні 26,5 млрд грн всього. У 2014 році Укрзалізниця виконала план капінвестицій на рівні 4,5 млрд, в 2015 - 6,9 млрд, 2017 - 10,9 млрд. Ми бачимо ріст. Але якщо порівнювати з планами на 2018 рік, це в 2,5 раза більше, ніж 2017 року, в 4 рази більше 2015-го і в 6 разів більше, ніж в 2014 році. Такого зростання, стосовно інвестицій в основні засоби Української залізниці, в історії ще не було", - заявив Кравцов.

За його словами, Укрзалізниця провела суттєвий аналіз того, в які напрямки необхідно вкласти кошти.

"18,5 млрд плануємо направити на рухомий склад. Минулого і позаминулого року саме питання роботи нашої тяги, дефіциту вагонів, недостатнього фінансуванння пасажирського господарства було одним із найгостріших питань функціонування залізниці, і з цього приводу була найбільша кількість нарікань як із боку вантажовласників, так і з боку пасажирів", - зазначив очільник компанії.

Упродовж двох років Укрзалізниця оновить одну шосту пасажирського рухомого складу - Кравцов

Упродовж двох років ПАТ "Укрзалізниця" зможе оновити майже одну шосту частину усього пасажирського рухомого складу.

Про це заявив в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов під час прес-конференції в Укрінформі.

"Як продовження політики оновлення пасажирського рухомого складу цього року ми плануємо придбати 60 нових пасажирських вагонів та капітально модернізувати 220 вагонів, як власними силами, так і на зовнішніх підрядах. Разом з тим, що було зроблено у 2017 році, ми очікуємо, що впродовж двох років ми зможемо оновити майже одну шосту частину всього рухомого складу пасажирських вагонів Укрзалізниці. Це найбільший показник за останні дванадцять років", - заявив Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, обсяг інвестицій на оновлення рухомого складу Укрзалізниці у поточному році становитиме 18,5 млрд грн.

Укрзалізниця збудує 7-8 тисяч вантажних вагонів у 2018 році - Кравцов

У 2018 році ПАТ "Укразалізниця" збудує близько 7-8 тис. вантажних вагонів, що дорівнює третині всього вантажного парку.

Про це сьогодні заявив в.о. голови правління компанії Євген Кравцов під час прес-конференції в Укрінформі.

"Стосовно вантажного господарства. На власних підприємствах ми плануємо збудувати близько 3,5 тис. вагонів. На зовнішньому підряді за рахунок коштів фінансових партнерів, передусім ЄБРР, ми плануємо побудувати цього року 3,5 - 4 тис. вагонів. Крім того, планується модернізувати більше 10 тисяч вагонів. Таким чином на сьогодні операційний парк Укрзалізниці напіввагонів становить приблизно 24 тисячі, то разом ми зможемо побудувати близько 7-8 тис., і це буде приблизно третина всього вантажного парку Укрзалізниці", - повідомив очільник компанії.

Також планується відремонтувати більш як 220 локомотивів, провести модернізацію та модифікацію 50 вантажних локомотивів та 29 пасажирських електровозів.

Крім того, буде проведена додатково модернізація та оновлення 18 тепловозів, що наразі є в дефіциті.

У січні вантажообіг морських портів зріс майже на 11 % - АМПУ

Вантажообіг у морських портах за січень 2018 року становив 10 млн 792 тонни вантажів, що майже на 11 % більше, ніж за цей же період минулого року.

Про це розповів керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс під час прес-конференції в Укрінформі.

“У цілому за січень загальний вантажообіг склав 10 млн 792 тонн, що на 11 % більше, ніж у тому ж періоді минулого року”, - сказав він.

Вецкаганс підкреслив, що АМПУ на 2018 рік запланував загальний обсяг капітальних інвестицій у галузь на рівні 4,3 млрд гривень, тоді як у 2017 році ця цифра становила 1,8 млрд гривень, а 2016 року — 650 млн гривень.

На дороги державного значення цього року виділять близько 18 млрд грн - Укравтодор

На будівництво і ремонт доріг державного значення цього року буде виділено близько 18 мільярдів гривень.

Про це заявив виконувач обов'язків заступника голови Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) Олександр Харченко на прес-конференції в Укрінформі.

«В цілому на ремонтно-будівельні роботи в цьому році плануємо спрямувати на державній мережі біля 18 мільярдів гривень», - сказав він.

Харченко уточнив, ще серед доріг, які ремонтуватимуть за окремими бюджетними програмами, - траси Львів-Тернопіль-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв (на загальну суму 4 млрдн грн); Київ-Харків-Луганськ (на суму 2 млрд грн); Харків-Охтирка (на суму 2 млрд грн) та інші.

Посадовець пояснив, що для реалізації програм необхідна наявність в Україні підрядних опганізацій, які би їх реалізовували.

«В середньостроковій переспективі плануємо здійснювати будівництво, реконструкцію, поточний та середній ремонт відповідно до Програми розвитку доріг державного значення на 2018-2022 роки, яку ми підготували і передали для затвердження у Мінінфраструктури», - сказав він.

Харченко додав, що відповідно до цієї програми основним завданням є за п'ять років з'єднати якісними дорогами усі регіональні центри країни.

В АМПУ планують до наступного року реконструювати Музей морського флоту в Одесі

Цього року розпочнуться роботи з реконструкції Музею морського флоту в Одесі, які планується завершити у 2019 році.

Про це розповів керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс під час прес-конференції в Укрінформі.

“Плануємо цього року приступити до реконструкції Музею морського флоту в Одесі, щоб у 2019 році її завершити”, - зазначив він.

Вецкаганс додав, що наразі АМПУ проводить “активну роботу” по всіх своїх філіалах щодо відкриття такого музею.

У 2018 році у всіх портах пройде днопоглиблення — АМПУ

Протягом нинішнього року у всіх портах проводитимуться поглиблювальні роботи загальним об’ємом 11 млн куб. метрів.

Про це розповів керівник ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіс Вецкаганс під час прес-конференції в Укрінформі.

“Ми можемо намітити на 2018 рік такий амбіційний план, що у всіх портах України ми будемо здійснювати поглиблювальні роботи або своїми зусиллями, або залучаючи контрагентів”, - сказав він.

Очільник АМПУ додав, що загальний обсяг таких робіт запланований на рівні 11 млн куб. метрів.

Голови ОДА матимуть усі важелі, щоб забезпечити якісні дороги - Укравтодор

Голови облдержадміністрацій матимуть усі важелі, щоб забезпечити якісні дороги на місцях, відповідно до Програми децентралізації дорожньої мережі.

На цьому наголосив виконуючий обов'язки заступника голови Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор) Олександр Харченко на прес-конференції в Укрінформі.

«З 1 січня втілюємо в життя децентралізацію доріг... Децентралізація - це надзвичайно великий поштовх для якісного розвитку та утримання автошляхів. Чіткий розподіл сфер відповідальності за дороги між центральними органами та місцевою владою допоможе забезпечити адресне спрямування коштів відповідно до найбільших потреб в областях. Це велика відповідальність, бо кожний голова ОДА тепер буде мати усі важелі впливу, щоб забезпечити мешканців областей якісними дорогами», - сказав він.

Харченко додав, що Укравтодор виконав повністю комплекс заходів для втілення децентраліції дорожньої мережі України.

Укрпошта за кілька тижнів запровадить кур’єрську доставку - Смілянський

Укрпошта за кілька тижнів запроваджує послугу кур’єрської доставки посилок - спочатку лише у Києві, а протягом року і в усіх містах-мільйонниках.

Про це розповів в.о. генерального директора підприємства Ігор Смілянський під час прес-конференції в Укрінформі.

“Запускаємо послуги кур’єрської доставки. Дуже скоро ви побачити на вулицях Києва більше 100 нових автівок Укрпошти, які доставлятимуть додому (до клієнтів — ред.) посилки”, - зазначив він.

За його словами, у Києві ця послуга запрацює за декілька тижнів, а до кінця року — в усіх містах-мільйонниках.

Крім того, Смілянський нагадав, що цього року розпочне будівництво нових терміналів у Львові та Полтаві.

Він також зауважив, що до кінця березня буде запущено мобільний додаток, а до кінця першого півріччя 2018 року — новий веб-сайт Укрпошти.

Укрпошта цього року відкриє ще 100 відділень - Смілянський

Укрпошта планує протягом 2018 року відкрити 100 нових відділень та 300 додаткових операційних вікон в уже наявних відділеннях.

Про це розповів в.о. генерального директора Ігор Смілянський на прес-конференції в Укрінформі.

«Плануємо відкрити 100 нових відділень якнайменше, відкрити 300 додаткових операційних вікон в існуючих відділеннях», - зазначив він.

Крім того, за його словами, оновлюватиметься автопарк Укрпошти.

Смілянський зауважив, що наразі однією першочергових цілей підприємства є обробка що п'ятої посилки в Україні, тоді як поки що Укрпошта обробляє лише що десяту.

Він також розповів, що до кінця першого кварталу поточного року - на початку другого кварталу в усіх відділеннях Укрпошти в населених пунктах, де мешкає більш ніж дві тисячі громадян, будуть встановлені комп'ютери.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-