Дорогі столичні маршрутки. Справжня вартість проїзду у них і чому кияни переплачують?

Дорогі столичні маршрутки. Справжня вартість проїзду у них і чому кияни переплачують?

Укрінформ
26 січня 11.00 - Скільки насправді коштує проїзд у маршрутних таксі столичного регіону і чому кияни повиннi переплачувати

Організатор: ГО «Українська антикорупційна асоціація».

Учасники: Олександр Аронець, Дмитро Гамаш - ГО «Українська антикорупційна асоціація»; Прохор Антоненко - депутат Київради; В’ячеслав Хмельницький - депутат Київської обласної ради.

Коротко. Під час прес-конференції буде надано інформацію щодо корупційних схем при розподілі маршрутів між перевізниками у Києві та Київській області, які вже призвели до подорожчання тарифів на проїзд в автобусах, що функціонують у режимі маршрутних таксі. Активісти ГО «Українська антикорупційна асоціація» стверджують, що, за результатами досліджень, проведених їх організацією,  кожна друга гривня у нових тарифах іде на хабарі, якими перевізники «віддячують» столичним чиновникам за можливість працювати на дорогах.

Підсумкові матеріали:

Активісти «Української антикорупційної асоціації» заявляють, що кияни переплачують 10-30% за проїзд у маршрутках

Активіст громадської організації "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець переконаний, що кияни переплачують щоразу 10-30% від вартості проїзду у столичних маршрутках.

 Таку думку він висловив на прес-конференції в Укрінформі.

“Кияни переплачують за проїзд у маршрутках від 10 до 30%. Якщо вони платять 5 гривень, то повинно бути 4 гривні, а якщо платять 7 гривень, то це має бути 5 гривень. Ось така має бути справедлива ціна”, - сказав Аронець.

На його переконання, столична влада повинна обов’язково вимагати від перевізників прозорого формування тарифу та його узгодження. “Тобто перевізник має надавати розрахунок, скільки коштів він витрачає на паливо, ліцензії та інше, має бути пояснення того,  чому він формує свою ціну саме так”, - додав активіст.

У свою чергу член ГО «Українська антикорупційна асоціація» Дмитро Гамаш надав інформацію щодо корупційних схем при розподілі маршрутів між перевізниками у Києві та Київській області, які вже призвели до подорожчання тарифів на проїзд в автобусах, що функціонують у режимі маршрутних таксі. “Ми очікуємо зростання цін на маршрутні перевезення і в цьому році”, - додав він.

Активісти ГО «Українська антикорупційна асоціація» стверджують, що за результатами досліджень, проведених їх організацією, кожна друга гривня у нових тарифах іде на хабарі, якими перевізники «віддячують» столичним чиновникам за можливість працювати на дорогах.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-