Вшанування пам'яті  учасників Української революції 1917-1921 рр. Як  впливає на подальший розвиток держави?

Вшанування пам'яті учасників Української революції 1917-1921 рр. Як впливає на подальший розвиток держави?

Укрінформ
25 січня 10.00 - Вшанування учасників Української революції 1917-1921 років з нагоди дня Соборності України

Організатор: Міністерство інформаційної політики України

Учасники: Віктор Литвінов - керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики України; Юрій Косенко - голова правління ГО «Українська Ініціатива»; Віктор Кузуб - в.о. голови Коропської РДА; Сергій Горобець - співробітник УІНП.

Коротко. Українська революція 1917-1921 років розпочалася в умовах революційних потрясінь, що охопили Російську імперію у березні 1917-го. Її ключовим рушієм був український народ та політична еліта, яка еволюціонувала від ідей політичної автономії та федерації до усвідомлення власної державної незалежності. Громадська організація «Українська Ініціатива» упродовж двох днів у селах Коропського та Ічнянсього районів Чернігівської області організовувала урочисті заходи, присвячені вшануванню пам'яті двох учасників Української революції 1917-1921 років, борців за незалежність України у 20-му столітті -  Федора Дудки, місцевого уродженця, державного службовця Української Народної Республіки та Міністерства земельних справ УНР, та Сергія Качури, діяча Української Центральної Ради і борця за незалежність України.

Захід має на меті детально обговорити вплив Української революції на подальший розвиток усієї держави, проаналізувати наслідки цієї події та надати пропозиції щодо поліпшення комунікативного середовища в Україні.

Підсумкові матеріали:

Активісти вшанували на Чернігівщині пам’ять героїв національно-визвольних змагань 1917-1921 рр.

Активісти до Дня соборності України організували на Чернігівщині заходи з ушанування пам'яті учасників Української революції 1917-1921 років Федора Дудки та Сергія Качури.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова правління ГО «Українська Ініціатива» Юрій Косенко.

“Ми протягом 23-24 січня здійснили вшанування пам’яті двох видатних борців за незалежність України. Перший захід відбувся в селі Шаболинів Коропського району Чернігівської області, де ми вшанували память Федора Дудки... Потім відбулись заходи в селі Івангород Ічнянського району Чернігівської області, там ми вшанували память члена Центральної Ради Сергія Качури”, - зазначив Косенко.

Він уточнив, що Федір Дудка був державним службовцем Української Народної Республіки та Міністерства земельних справ УНР, письменником.

Косенко також зазначив, що громадські активісти здійснили заходи з декомунізації одного з місцевих будинків культури.

Керівник сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Міністерства інформаційної політики Віктор Литвінов відзначив важливість проведення цих заходів саме у Чернігівській області. “Не треба забувати, що Чернігівщина - це прикордонна область і це найкоротший шлях на Київ. Тож саме заходи з вшанування постатей українських, саме патріотичні заходи конче потрібні для того, щоб розбудити цю самоідентифікацію у жителів Чернігівщини і у жителів України”, - наголосив він.

Співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець зазначив, що інститут підтримує такі заходи, адже у подібних віддалених від обласного центру районах області процес декомунізації проходить повільніше і важче. “Виходить так, що туди інформація або не доходить, або люди не готові її сприймати”, - сказав Горобець.

Він також наголосив на важливості таких національно-патріотичних, просвітницьких акцій насамперед в тих регіонах країни, що наближені до держави-агресора і на які чиниться інформаційний вплив з боку сусідньої держави.

Громадська організація «Українська Ініціатива» створена у квітні 2016 року. Її діяльність спрямована на національно-патріотичну просвітницьку діяльність. Її активісти проводять також екологічні акції, наукові заходи. Найактивніше організація працює в Донецькій, Луганській і Чернігівський області.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-