План заходів з реінтеграції Донбасу. Звітує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій

План заходів з реінтеграції Донбасу. Звітує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій

Укрінформ
24 cічня 13.15 - Звіт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за 2017 рік

Організатор: Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Учасники: Георгій Тука - заступник міністра з питань  тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Ірина Калупаха - начальник Управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва.

Підсумкові матеріали:

Тука розраховує, що українські паспорти для мешканців окупованого Донбасу почнуть друкувати вже у січні-лютому

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука розраховує на те, що нове обладнання для друку українських паспортів для мешканців окупованих території Донецької та Луганської області запрацює на Донбасі вже у січні-лютому 2018 року.

Про це він сказав на прес-конференції в Укрінформі.

«Комплекти обладнання для виготовлення і друку українських паспортів на територіях, які наближені до лінії зіткнення, вже закуплені та передані туди. Я сподіваюся, воно вже зможе у цьому місяці або у лютому запрацювати», - сказав Тука.

За його словами, це дозволить мешканцям на підконтрольних українській владі територіях, у тому числі й тим, хто досяг 16-річного віку, швидше отримувати документи і не чекати по 2-3 місяці своєї черги.

Нині ж,  визнав чиновник, відчуваються певні проблеми різного роду із документообігом на окупованих територіях.

МінТОТ розробляє план реалізації стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Начальник управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва МінТОТ Ірина Калупаха заявила, що відомство  розробляє план реалізації стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, ухваленої у листопаді 2017 року.

Про це вона сказала в Укрінформі під час звіту Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за 2017 рік щодо виконання розпорядження Кабінету міністрів  від 11 січня 2017 року №8-р "Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження".

 «Стратегія інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року прийнята 15 листопада минулого року. Зараз ми працюємо над розробкою плану заходів для виконання цієї стратегії», - сказала вона.

Калупаха додала, що  серед цілей стратегії є соціально економічна інтеграція ВПО,  враховуючи інтереси приймаючої сторони, налагодження ефективної взаємодії внутрішньо переміщених осіб з приймаючими громадами.

У 2018-му переселенцям видадуть 51 квартиру для тимчасового проживання у 2 містах — МінТОТ

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в рамках реалізації в 2018 році пілотного проекту щодо забезпечення тимчасовим житлом переселенців розподілить 51 квартиру у двох містах.

 Про це повідомила начальник управління з питань внутрішньо переміщених осіб та гуманітарного співробітництва МінТОТ Ірина Калупаха на прес-конференції в Укрінформі.

«У 2017 році місто Маріуполь та місто Покровськ Донецької області отримали субвенцію з державного бюджету та виділили 50% з місцевого бюджету на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб. Так, в Покровську було придбано 9 квартир, в Маріуполі — 42 квартири. Це житло буде розподілене уже в поточному році між внутрішньо переміщеними особами з використанням досвіду Грузії за бальною системою», - сказала Калупаха.

За її словами, сама система була розроблена органами місцевої влади у цих містах разом з МінТОТ. Вона у першу чергу враховує критерії вразливості внутрішньо переміщених осіб.

В Україну вдалося повернути 13 українських сиріт з території РФ — Тука

В Україну вдалося повернути з території Російської Федерації 13 дітей-сиріт у 2017 році.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука сказав на прес-конференції в Укрінформі.

«13 дітей-сиріт, які залишилися без батьківського піклування, повернулися з території РФ на територію України. Для дитячих будинків сімейного типу придбано два житлових будинки», - сказав Тука.

За його словами,  загалом кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування і переміщені на контрольовану з окупованої території, зросла до 1307.

Запланований бюджет МінТОТ на цей рік складає 168 млн грн - Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що запланований бюджет відомства на 2018 рік складає 168 мільйонів гривень.

Про це він сказав в Укрінформі під час звіту Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за 2017 рік щодо виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 11 січня 2017 року ?8-р "Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження".

«В минулому 2017 році бюджет (міністерства — ред.) складав 44 мільйони гривень, запланований бюджет на 2018 рік - 168 мільйонів гривень», - сказав Тука.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-