Люди змінюють людей. Звітує Фундація соціальних інновацій

Люди змінюють людей. Звітує Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну"

Укрінформ
17 січня, 12.00 - Підсумковий річний звіт Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну". 

Організатор:   БО "БФ "З країни в Україну". 

Учасники: Артем Саприкін - голова правління Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну", партнер юридичної фірми ЕСКВАЙРС; Костянтин Стеценко - співзасновник Фундації, керуючий партнер ICU; Дмитро Полковський - співзасновник Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну"; Денис Блощинський - співзасновник Фундації, співзасновник івент-агенції "42".

Коротко. Історія будь-якої сильної держави починається з освіти та культури. Керуючись системним підходом, саме ці напрями Фундація обрала ключовими у своїй роботі 2017 року. Основні цілі Фундації - допомогти нашій країні перейти від етапу трансформації до етапу творення. Саме тому, акумулювавши свою увагу на цих двох основних напрямах, слоган прес-конференції 2017 повністю тотожний слогану самої Фундації - "Все починається з культури, а культура починається з освіти!". 

Під час заходу буде оприлюднено інформацію про діяльність Фундації за 2017 рік, надано фінансову та проектну звітність роботи за напрямами освіти, самоідентифікації, громадської активності, культури, популяризації української музики.

Довідково. 2017 року над проектами Фундації  працювало понад 28 проектних менеджерів різних рівнів - від керівників проектів до представників Фундації у регіонах. На волонтерських засадах до проектів Фундації було долучено понад 1250 волонтерів з усієї країни. 

Питання до обговорення:

-Проект "Обличчя міст", реалізований у трьох містах - Маріуполі, Покровську, Сєвєродонецьку. 

-Проект "Фестиваль "З країни в Україну", який у 2017 році було реалізовано в 6 містах східної України - Старобільску, Лисичанську, Кремінній, Торецьку, Костянтинівці, Дружківці. 

-Освітній проект "Відкривай Україну", який минулого року було презентовано в 275 містах, 240 з яких зареєструвалися на платформі проекту, котру Фундація створила власноруч.

Підсумкові матеріали:

Фундація "З країни в Україну" 2018 року починає новий напрямок - охорони здоров'я

Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" у 2018-му впроваджуватиме новий напрямок - охорони здоров'я.

Про це повідомив співзасновник Фундації, співзасновник івент-агенції "42" Денис Блощинський на прес-конференції в Укрінформі.

"Наша місія - створювати середовище для соціальної еволюції громадян в громадянське суспільство через реалізацію ОКО-програм - програм в освіті, культурі та охороні здоров'я. Сподіваюся, що цього року у нас вийде реалізувати перші пілотні проекти в напрямку охорони здоров'я", - підкреслив Блощинський.

Він зазначив, що фундація, зокрема, має намір втілити проект, пов'язаний з первинною ланкою, з усвідомленням людей нової медичної реформи.

"Поки що ми працюємо над пілотним проектом, який має відбутися у двох містах у Луганській та Донецькій області. Йдеться про кілька лікарень, які хочеться доукомплектувати лікарями, і разом з місцевою владою, освітнім медичним активом сформувати в цих містах ком'юніті, які робитимуть освітні ініціативи в сфері охорони здоров'я, які розроблятимуть соціальні проекти, які формуватимуть інше ставлення до охорони здоров'я", - уточнив Блощинський.  

Він також поінформував, що фундація разом із Суспільним мовником започатковує великий соціальний експеримент.

"Ми починаємо зйомки героїв наших проектів впродовж 4-х років. Наступні 4 роки ми будемо спостерігати, як змінюються долі, як змінюються міста, як змінюється країна. До нас цього ніхто не робив. Ми будемо перші", - сказав співзасновник Фундації.

За його словами, на поточний рік планів неймовірно багато і вони неймовірно амбіційні.

"Ми запускаємо проект "Культурний майнінг" - це 2 області, 12 міст, половина з яких - це нова географія для нас, чотири міста - це Авдіївка, Щастя, Попасна, Волноваха, яка безпосередньо поруч з лінією зіткнення. Це дуже непрості території з непростою долею і непростою ментальністю місцевих жителів. Ми будемо там працювати, шукати активістів, допомагати владі, бізнесу, активістам створювати разом спільні проекти", - зазначив Блощинський.

Він додав, що у 2018-му відбудеться нова хвиля фестивалю "З країни в Україну", яка має пройти дев'ятьма-дванадцятьма містами України у вересні.

"Це також старт нового проекту "Відкривай Україну" з масштабом, який виходить за всі рамки можливого - це 50 тисяч дітей, це понад тисячу проектів і неймовірна кількість змін, які відбудуться за рахунок цього в Україні", - сказав Блощинський.

Фундація також презентувала свій підсумковий звіт за 2017 рік, впродовж якого було реалізовано кілька масштабних проектів: "Обличчя міст" - у Маріуполі, Покровську, Сєверодонецьку; "Фестиваль "З країни в Україну" - у Старобільську, Лисичанську, Кремінній, Торецьку, Костянтинівці, Дружківці; освітній проект "Відкривай Україну" було презентовано в 275 містах, 240 з яких зареєструвалися на платформі проекту, котру Фундація створила власноруч.

За словами співзасновника Фундації Дмитра Полковського, 27 тисяч осіб стали учасниками їхніх проектів - це активісти великих і малих міст, які намагаються змінити спільноту, в якій вони представлені.

"Нам є чим похвалитися, і є дуже багато планів попереду. Одна з ідей фонду - просувати і розвивати освіту в Україні, оскільки без освіти немає розвитку держави. Тому ми щасливі, що наш основний освітній проект "Відкривай Україну" успішно розвивається. В ньому беруть участь уже кілька десятків тисяч учнів і освітян", - підкреслив співзасновник Фундації, керуючий партнер ICU Костянтин Стеценко.

А голова правління Фундації, партнер юридичної фірми ЕСКВАЙРС Артем Саприкін наголосив, що кошти фондом на заплановані проекти використовуються прозоро, і повідомив, що в планах на 2018 рік - здійснити аудит діяльності фонду.

"Ми сподіваємося, що цей аудит дасть нам можливість спиратися на певні цифри і на публічне підтвердження того, що фонд функціонує ефективно і прозоро. І сподіваємося таким чином на збільшення залучення коштів усередині країни, а можливо і зовні для реалізації майбутніх проектів", - сказав Саприкін. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-