Гендерно зумовлене насильство. Безоплатна правова допомога  постраждалим

Гендерно зумовлене насильство. Безоплатна правова допомога постраждалим

Укрінформ
25 січня 11.00  - Захист прав постраждалих від гендерно зумовленого насильства: роль та функції системи безоплатної правової допомоги

Організатор: Громадська організація "Ла Страда-Україна".

Учасники: Катерина Левченко - президентка ГО "Ла Страда-Україна"; Марина Легенька - директорка Департаменту правової, соціальної та гуманітарної допомоги ГО "Ла Страда-Україна"; Сергій Бреус - в.о. директора Четвертого Київського місцевого Центру з надання безоплатної правової допомоги; Уляна Пашинна - юридична радниця, Програма USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя»; Ірина Суслова - народна депутатка України; Олена Сінчук - начальниця Управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги; Наталія Марчук - заступниця начальника Управління забезпечення доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги; Олена Маньківська - заступниця начальника відділу правової інформації та консультації 4 Київського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

Підсумкові матеріали:

Більшість постраждалих від гендерного насильства не знали про належну їм безкоштовну правову допомогу - моніторинг

Переважна більшість постраждалих від гендерно зумовленого насильства не зверталися по безоплатну правову допомогу, бо не знали про існування такої можливості.

Про це заявила президентка ГО «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко під час круглого столу в Укрінформі, розповідаючи про результати опитування людей, що звернулися на національну "гарячу лінію" із запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації.

«Абсолютна більшість - 80% опитаних не зверталися до центрів системи безоплатної правової допомоги. Чому? Дивимося, що 58% із опитаних говорять, що не знають про центр безоплатної правової допомоги», -  зазначила Левченко.

За її словами, такі результати були несподіваними.

«Нам стало зрозуміло, наскільки важлива співпраця з центрами БПД», -  наголосила Левченко.

Окрім того, вона додала, що 80% тих, хто зверталися до центрів БПД, були задоволені консультаціями. «Це означає, що побоювання, які є у громадян щодо неефективності  безоплатної допомоги, не є абсолютно аргументованими. Не хочу сказати, що вони безпідставні, але значною мірою перебільшені», - зазначила президент «Ла Страда-Україна».

Моніторинг доступу постраждалих від гендерно зумовленого насильства до правової допомоги проводився у серпні-вересні 2017 року. Опитування проводили серед постраждалих, котрі телефонували на національну "гарячу лінію" з запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації. Загалом було опитано 100 абонентів від 30 до 50 років, абсолютна більшість яких -  84% - жінки.

 Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-