"Шлях миру". Історія непересічного соціально-спортивного проекту

Укрінформ
22 грудня 10.00 - Веломарафон "Шлях миру"

Прес-конференція за участі Нодара Берідзе, грузинського спортсмена, мандрівника, який здійснює веломарафон "Шлях миру" (Зала 2).

Організатор: Укрінформ.

Підсумкові матеріали:

Грузинський веломандрівник Нодар Берідзе відвідав Київ

Веломандрівник з Грузії Нодар Берідзе, подолавши тисячі кілометрів, приїхав до Києва в рамках соціально-спортивного проекту "Шлях миру" за маршрутом Владивосток - Лісабон - Тбілісі.

Прес-конференція з цього приводу відбулась в Укрінформі у п'ятницю, передає кореспондент агентства.

"Ідея велотурів народилася тут, в Києві, 24 серпня 2014 року, у День Незалежності України. В ході першого марафону я за два з половиною місяці проїхав 5 тисяч кілометрів", - розповів Берідзе.

Нинішній його велотур, вже сьомий за рахунком, стартував у жовтні минулого року. Фініш планує на центральній площі Тбілісі 26 травня 2018 року. Приурочений він буде до 100-річчя проголошення незалежності Грузії.

"Це символічна дата і хороший привід зустрітися з моїми друзями, з якими я познайомився, які люблять і поважають Грузію", - зазначив мандрівник.

За його словами, основна місія проекту "Шлях миру" полягає в пропаганді миру, добросусідських відносин між народами, здорового способу життя.

"Шлях від далекосхідного міста до столиці Португалії символізує шлях від Тихого до Атлантичного океану. Попереду у мене ще десятки тисяч кілометрів, численні зустрічі, нові знайомства. Взагалі, спілкування з людьми для мене найважливіша складова в цьому проекті", - сказав Нодар Берідзе.

Протягом багатьох років він працює волонтером програми "Жди меня" в 10 країнах світу, допомагає близьким людям знайти один одного. За цей час йому вдалося знайти вже понад 800 осіб.

24 грудня грузинський веломандрівник продовжить свій марафон.

"У неділю я вирушаю за маршрутом Житомир - Новоград-Волинський - Рівне - Луцьк - Почаєво - Тернопіль - Львів і через Ужгород поїду до Угорщини і далі за 2,5 місяця доїду до Лісабона", - уточнив Нодар Берідзе.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-