Позашкільна освіта – 2017: десять перемог

Позашкільна освіта – 2017: десять перемог

Укрінформ
22 грудня 12.00 - "Позашкільна освіта – 2017: десять перемог"

Організатори: Міжнародна асоціація позашкільної освіти; Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, інженерно-педагогічний факультет, кафедра позашкільної освіти, кафедра етики і естетики; видавнича група "Шкільний світ"; Інститут екології економіки і права.

Запрошені: представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти України, відомств, працівники органів управління освітою, вищих, позашкільних і загальноосвітніх закладів освіти, громадськість та журналісти, вчені та практики.

Коротко. Мета заходу – презентація досягнень і перемог позашкільної освіти у 2017 р., нагородження кращих закладів позашкільної освіти України та інституцій "Лідер позашкільної освіти – 2017".

Увага зосередиться на презентації основних перемог позашкільної освіти у 2017 р., серед яких: позашкільна освіта в Законі України "Про освіту", грант Президента України "Розробка сучасної концепції позашкільної освіти в умовах децентралізації", Державна Премія України в галузі освіти 2017 року у номінації "Дошкільна і позашкільна освіта" за наукову роботу "Науково-освітній Інтернет-портал "Тарас Григорович Шевченко" (www.kobzar.ua), Мала академія наук України – Центр ЮНЕСКО 2 категорії, Міжнародний форум з позашкільної освіти (25.09.2017 р.) та ін.

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі назвали основні перемоги позашкільної освіти у 2017 році 

В Укрінформі презентували основні досягнення та перемоги позашкільної освіти у 2017 році. 

Про це під час прес-конференції зазначила президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Олена Биковська.

"2017 рік по праву можна назвати роком досягнень і перемог у позашкільній освіті, адже саме в цей рік відбулися дуже значні події, які безумовно позитивно вплинуть на розвиток нашої української позашкільної освіти. Надзвичайно приємно, що сьогодні понад 3 мільйони українських дітей займаються в понад 3 тисячах позашкільних закладів освіти в нашій державі. Завдяки системі позашкільної освіти наші діти розвивають свої таланти і здібності", - сказала Биковська. 

За словами генерального директора видавництва "Шкільний світ" Марини Мосієнко, одним із основних досягнень у позашкільній освіті є прийняття нового Закону України "Про освіту", а також створення науково-освітнього інтернет-порталу «Тарас Шевченко» - Kobzar.ua. 

Як розповіла доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри етики та естетики НПУ імені М.П.Драгоманова Тетяна Андрущенко, яка отримала Державну премію України в галузі освіти 2017 року у номінації "Дошкільна і позашкільна освіта" за наукову роботу "Науково-освітній інтернет-портал "Тарас Григорович Шевченко", це масштабний проект, робота якого готувалася протягом трьох років. 

"Проект унікальний тим, що вперше у нас в Україні, і вперше в Європі організовано на академічному рівні повноцінний масив всієї творчості Тараса Шевченка. Цей масив наукових знань поданий таким чином, що його можна вивчати на рівні дошкільної освіти, а також на високому науковому рівні", - зазначила Андрущенко. 

Ще однією важливою подією у позашкільній освіті цього року, за словами Мосієнко, стало отримання гранту Президента України "Розробка сучасної концепції позашкільної освіти в умовах децентралізації". 

"Актуальність цього дослідження була обумовлена тими викликами, які постали перед нашою системою освіти. Нова система і модель управління, діти, які приходять з новими замовленнями, батьки, які хочуть для своїх дітей більш високої якості освіти. Тому враховуючи ці основні питання, нами було представлено наукове дослідження, основною метою якого стало розробити сучасну концепцію в умовах децентралізації з урахуванням міжнародного досвіду. До реалізації гранту Президента і проведення нашого дослідження було залучено понад тисячу учасників", - зауважила Биковська. Вона додала, що результатом цієї роботи стало розроблення проекту Концепції позашкільної освіти. "Зараз триває обговорення і внесення пропозицій до даного проекту. Документ такого рівня має пройти широке обговорення, адже Концепція позашкільної освіти була затверджена попередньо в 1996 році", - зазначила посадовець. 

Крім цього, важливими подіями в освітній сфері стали: отримання Малою академією наук України статусу Центру ЮНЕСКО 2 категорії; проведення у вересні цього року Міжнародного форуму з позашкільної освіти у місті Києві; системна підготовка педагогів для позашкільної освіти України; захист дисертацій, присвячених позашкільній освіті; проведення фестивалів та конкурсів для дітей. 

Під час заходу відбулося нагородження кращих закладів позашкільної освіти України та інституцій "Лідер позашкільної освіти - 2017". Зокрема, було визначено 10 номінацій, в яких представлені заклади позашкільної освіти, а також інституції, які в 2017 році брали активну участь у розвитку позашкільної освіти. 

Так, нагородами від Міжнародної асоціації позашкільної освіти та видавничої групи "Шкільний світ" нагороджено: Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної; Харківський палац дитячої та юнацької творчості; Київський палац дітей та юнацтва; Центр позашкільної роботи Святошинського району міста Києва; Дитячо-юнацька хореографічна студія імені Миколи Коломійця "Щасливе дитинство"; Сєверодонецький міський центр дитячої та юнацької творчості; Центр дитячої та юнацької творчості Запорізької міської ради; Рівненська Мала академія наук; Івано-Франківський обласний державний центр науко-технічної творчості учнівської молоді; Центр творчості дітей та юнацтва Галичини; Новоград-Волинський центр науково-технічної творчості учнівської молоді.  

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-