МІП звітує про результати роботи у 2017 році

МІП звітує про результати роботи у 2017 році

Укрінформ
20 грудня, 15.00 - Аналіз роботи МІП за 2017 рік. 

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Юрій Стець - міністр інформаційної політики України; Еміне Джапарова - перший заступник міністра  інформаційної політики України; Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України; Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України.

Акредитація для ЗМІ обов'язкова до 14.00  20 грудня за тел.: (050) 037-037-1 (Вікторія) або e-mail: pustovitv@ukr.net 

Підсумкові матеріали:

Світові телеканали наступного року демонструватимуть більше роликів про Україну - Стець

Наступного року кількість роликів про Україну, що демонструються на світових каналах та на інтернет-ресурсах, планується збільшити.

Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченій аналізу роботи МІП за рік.

"Ми знайшли можливим, і зараз ролики про Україну "крутяться" на телеканалі  CNN... На наступний рік ми плануємо збільшити кількість (роликів - ред.) і в інтернет-ресурсах, і в інформаційних медіа, і в соцмедіа, і, в тому числі, на світових телеканалах, таких як  CNN, -  ще більше інформації  про Україну", - сказав Стець.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інформаційної політики України запустило 30-секундний рекламний ролик про Україну в кабельній новинній сітці CNN.

При МІП створена Міжвідомча комісія з питань популяризації України, постановою КМУ від 7 червня 2017 року за №467 у рамках реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, схваленої урядом 11 жовтня 2016 року.

Доктрина інформбезпеки реалізовується, але розголошувати її не можна — Стець

Доктрина інформаційної безпеки України активно втілюється у життя, але розголошувати цей документ не можна, оскільки більша його частина перебуває під грифом «для службового користування».

Про це сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Аналіз роботи МІП за 2017 рік».

«Хочу зазначити, що 80% цього документа є під грифом «для службового користування», тому очевидно не все можна говорити. Але він реалізовується органами влади, в першу чергу силовими структурами», – сказав Стець.

Він зазначив, що раніше на адресу МІП було багато критики, у тому числі за межами України, але з часом у Європі зрозуміли, що протидіяти російській пропаганді потрібно і почали створювати такі органи влади. «Нещодавно заступник міністра закордонних справ Польщі заявив, що подібний орган влади, який має протидіяти російський пропаганді, має бути створений у кожній європейській країні. Слава Богу, дійшли нарешті до того, що треба і в себе створювати, усвідомлюючи, який вплив російської пропаганди вже відбувається на території тих країн, де нещодавно відбулися вибори. Привіт, Франція, Америка та інші», - сказав Стець.

У свою чергу, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін відзначив серйозні зрушення у сприйнятті європейськими експертами ситуації, яка складається в інформаційному просторі.

"Є серйозні зрушення за останні два роки у сфері сприйняття європейськими експертами ситуації, яка складається в інформаційному просторі, в тому числі в контексті українсько-російського конфлікту, інформаційної агресії... Уже об'єктивно на дуже багатьох європейських майданчиках сприймаються стратегічні комункації як інструмент протидії  інформаційній агресії РФ", - сказав Золотухін.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про Доктрину інформаційної безпеки України" і затвердив Доктрину.

Метою Доктрини є уточнення принципів формування і реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни.

Документ визначає національні інтереси України в інформаційній сфері, загрози їх реалізації, напрями і пріоритети державної політики в інформаційній сфері.

Для реалізації Доктрини РНБО здійснює координацію діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері.

МІП у 2018 році більше підтримуватиме громадські соцпроекти

Міністерство інформаційної політики наступного року надаватиме більшу підтримку громадським соціальним ініціативам, а також більше уваги приділить популяризації реформ.

Про це сказав державний секретар МІП Артем Біденко на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій аналізу роботи відомства за рік, повідомляє кореспондент агентства.

«Плани надалі - це підтримка громадських соціальних проектів, починаючи від соціальної реклами. Наприклад, як підтримали фільм «Кіборги», який ми вважаємо дуже класним проявом ренесансу українського кінематографа, і на наступний рік також будемо планувати подібні проекти включати», - сказав Біденко.

За його словами, у 2018 році Мінінформполітики також більше уваги приділить популяризації реформ уряду, оскільки дослідження МІП засвідчили недостатній рівень розуміння у громадян щодо цих перетворень. «Люди не до кінця розуміють, що і коли відбуватиметься. Треба більше і простіше комунікувати, тому ми докладаємо зусиль до цього», - зазначив Біденко.

Водночас він наголосив, що МІП веде активну роботу щодо популяризації України у світі. «Ми вже на фінальній стадії формування бренд-бука України, наступного року вже зможемо надати (його) усім органам влади на реалізацію, а зараз направляємо на фокус-групи іноземців», - сказав держсекретар.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-