Партнерство заради розвитку молодих медиків

Партнерство заради розвитку молодих медиків

Укрінформ
20 грудня, 14.00 - Партнерство заради розвитку молодих медиків. 

Організатори: "Юрія-Фарм"; Національний медичний університет  імені О.О. Богомольця; Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика; Всеукраїнська інноваційна освітня платформа "Сходи в майбутнє". 

Учасники: Фелікс Глумчер  -  член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор,  завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О.Богомольця; Юрій Кучин - доктор медичних наук, директор інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професор кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії; Олександр Галушко -  кандидат медичних наук,  доцент кафедри НМАПО ім. П.Л. Шупика;  Юрій Марков  - кандидат медичних наук, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика;  Ігор Найда - HR-директор Корпорації "Юрія-Фарм"; Борис Яковлев  -  медичний директор Корпорації "Юрія-Фарм";  Олександра Зеленчук - переможець IV Олімпіади з інфузійної терапії, інтерн Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика.

Коротко. Захід присвячено соціально значущому проекту - Всеукраїнській Олімпіаді з інфузійної терапії для студентів, інтернів та слухачів медичних закладів вищої освіти (МЗВО).

Вже вчетверте за підтримки НМУ ім. О.О. Богомольця  та НМАПО ім. П.Л. Шупика, Корпорація «Юрія-Фарм» організовує Всеукраїнську Олімпіаду з інфузійної терапії. 

Захід має на меті  пошук та підтримку талановитої молоді, пропагування раціонального застосування інфузійної терапії, розвиток майбутніх висококваліфікованих, компетентних  та відповідальних лікарів. 

Учасники прес-конференції матимуть змогу насолодитися віртуозністю                                     Романа Сапунцова - лауреата міжнародного конкурсу акордеоністів ХІХ Miezdunarodowe Spotkania Akordeonowe «Sanok 2016» в Італії.

Підсумкові матеріали:

Провідні медвиші зацікавлені в участі студентів у Всеукраїнській олімпіаді з інфузійної терапії

Провідні медичні вищі навчальні заклади України заохочують студентів та інтернів до участі у  Всеукраїнській  олімпіаді з інфузійної терапії як важливому освітньому заході з популяризації сучасних методик лікування. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему  "Партнерство заради розвитку молодих медиків" заявив член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, професор,  завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ імені О.О.Богомольця Фелікс Глумчер.

"Всекраїнська олімпіада з інфузійної терапії нещодавно була проведена вже вчетверте. Це важливо насамперед для популяризації сучасних методів інфузійної терапії серед студентів та інтернів. Сама підготовка до олімпіади сприяє тому, що вони краще опановують це питання", - сказав Глумчер. 

Як зазначалося на прес-конференції, Всеукраїнську Олімпіаду з інфузійної терапії організувала корпорація "Юрія-Фарм" за підтримки Національного медичного університету імені О.Богомольця і  Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика.

Олімпіада проходила у три етапи з 29 листопада по 11 грудня. У першому турі, який відбувався у режимі он-лайн, взяли участь 537 осіб із 28 медичних вишів країни. За його результатами у другий тур перейшли 157 учасників. Третій тур, у якому змагалися 25 студентів та інтернів, що продемонстрували найкращі  результати на попередньому етапі Олімпіади, проходив 11 грудня в Національному медуніверситеті ім. О.Богомольця. У першій частині фінального етапу його учасникам необхідно було розв'язати 30 тестових завдань, а п'ятеро найуспішніших з них змагалися за перемогу, застосовуючи здобуті знання на практиці. 

 Переможцем IV Олімпіади з інфузійної терапії стала інтерн Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Шупика Олександра Зеленчук.

Як зазначив на прес-конференції кандидат медичних наук, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Юрій Марков, інфузійна терапія -  важливий інструмент у практиці лікаря будь-якої спеціальності, особливо лікарів-анестезіологів.

"Надзвичайно важлива - не просто популяризація цього методу - медики зі студентської лави з підручників знають, наскільки це важливо. Дуже важливо правильно зорієнтувати молодих лікарів, лікарів-інтернів стосовно прикладних моментів застосування інфузійної терапії  в окремих напрямах", - підкреслив Марков. 

Інфузійна терапія - це крапельне введення або вливання внутрішньовенно або під шкіру лікарських засобів та біологічних рідин з метою нормалізації водно-електролітного, кислотно-лужного балансу організму тощо. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-