У рамках інтерактиву

У рамках інтерактиву "U-KINO" відбудеться експертне обговорення питань сучасної профорієнтації

Укрінформ
15 грудня 12.00 -  "Сучасна профорієнтація: вимоги та можливості"

Організатори: Міністерство інформаційної політики України, Громадська організація "ГЕРОЇ.ЮЕЙ".

Учасники: Олена Добржанська - модератор, доцент Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Ярослав Пілунський - ініціатор проекту “Жовтий автобус”, український кінооператор; Віктор Литвінов - Міністерство інформаційної політики України, завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу; Олена Чередниченко - керівник освітньої програми з журналістики “Жовтого автобуса”; Оксана Ісідорова - виконавчий директор Української Телевізійної Академії; Олексій Терентьєв  - продюсер, керівник Кіношколи Star Media School;  Лариса Кіт - редактор газети «Київський Університет»; Сергій Даниленко - завідувач кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій ІМВ; Володимир Литвиненко - доцент кафедри журналістики та нових медіа ІЖ Університету Грінченка; Наталія Бєлоусова - заступник завідувача кафедри міжнародної інформації ІМВ; Інна Степанець - керівник сектору працевлаштування студентів та аспірантів КНУ імені Тараса Шевченка; Люба Малишева - сценарист EZMob Corporation; Аліна Карбан - координатор культурного проекту «Експертний корпус»; Іван Сухомлинов - магістр програми міжнародні комунікації ІМВ; Олесь Санін - кінорежисер.

До діалогу запрошено: працівників Міністерства освіти і науки України, представників Міністерства інформаційної політики, вищих навчальних закладів, технікумів, шкіл, представників освітніх проектів,  мистецьких кіл, бізнесу, громадських організацій і засобів масової інформації та комунікації.

Коротко. Захід має на меті пошук ефективного алгоритму взаємодії між освітніми закладами, державними структурами, громадськими організаціями, приватними компаніями, населенням та міжнародними інституціями для створення нових моделей сучасної профорієнтації у сфері візуальних комунікацій. Під час обговорення буде презентовано  волонтерський культурно-освітній проект "Жовтий автобус". 

Більше інформації про волонтерську культурно-освітню  місію "Жовтий автобус"  Facebook: 

Довідково. Захід відбудеться за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

 Питання до обговорення:

 -медіапедагогіка: від теорії до практики; 

-розвиток творчих здібностей у школярів як профорієнтаційна робота в галузі візуальних комунікацій;

 -здобуття навичок творчих професій у вищих навчальних закладах;

-національний кінематограф як джерело смислових форм;

- роль освіти у вихованні свідомого громадянина.

Організаційний комітет: тел.: (067) 983-45-92 (Яна Южаніна) або  email: y.yuzhan@gmail.com

Підсумкові матеріали:

Учасники кінотабору "Жовтний автобус" минулого року відзняли 4 фільми

У рамках волонтерського культурно-освітнього проекту "Жовтий автобус" минулого року школярі з прифронтових територій відзняли 4 фільми, один з яких отримав відзнаку.

Про це під час круглого столу в Укрінформі на тему:"Сучасна профорієнтація: вимоги та можливості" розповів ініціатор проекту "Жовтий автобус", український кінооператор Ярослав Пілунський.

"Ми вже організували два кінотабори, де кожен мав можливість продемонструвати власні таланти та створити короткометражну стрічку. У минулому році ми зняли 4 фільми, було 44 дитини. Одна з картин вже три нагороди отримала на фестивалі. В цьому році ми проводили табір під Києвом", - сказав Пілунський.

Як зазначив представник Міністерства інформаційної політики України, завідувач сектору інформаційної реінтеграції Криму та Донбасу Віктор Литвінов, метою проекту "Жовтний автобус" є творча освіта та створення практичних умов для інтелектуального і творчого розвитку дітей, насамперед  дітей сходу України.

"Жовтий автобус" фактично народився як проект на Донбасі, де він виконує не тільки освітню функцію, але й рятує дітей. Ми як Міністерство стикаємося з проблемою дуже низької професійної підготовки саме працівників медіасфери. Є багато напрацювань у проекту "Жовтний автобус" і є структура, як це масштабувати на всю територію України і як нам підняти в першу чергу якісь кадрів саме в медіа сфері", - сказав Литвінов.

Проект "Жовтий автобус" - всеукраїнська система онлайн-навчання з творчих дисциплін;  мобільні майстер-класи; творчі конкурси для участі у проектах, що реалізуються дітьми спільно з дорослими митцями;  створення навчальних програм розвитку творчих здібностей і допомога дітям у створенні творчого продукту та його просуванні до масової аудиторії;  робота дитячих творчих центрів; організація дитячих виставок, кінопоказів, фестивалів.   

Захід відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-