Власна справа. У

Власна справа. У "Вікнах Укрінформу" відкривається фотопроект, присвячений мирним перемогам ветеранів АТО

Укрінформ
18 грудня, 11.00 - "Veteran-Businessman" - фотопроект, присвячений ветеранам АТО, які після демобілізації відкрили власну справу.

Організатор: фотограф та волонтер Марина Чорна.

Учасники: Марина Чорна - автор фотопроекту; Володимир Шевченко, Дмитро Лавренчук - герої фотопроекту, представники ветеранського бізнесу.

Коротко. Цей фотопроект - про сильних людей, оборонців держави, які повернулися з війни до цивільного життя кожен із власною історією і подеколи непереборними труднощами. Однак їм вдалося свої прагнення та ідеї втілити в унікальні підприємства.

Автор фотопроекту Марина Чорна - за освітою музикант, скрипалька, котра зараз професійно займається фотографією. Ідея проекту, присвяченого ветеранам-бізнесменам, виникла, коли Марина працювала над своєю курсовою з портретної фотографії. Після захисту фотопроект привернув увагу людей, почав розростатися та неабияк зацікавив і самих ветеранів, і пересічних глядачів. Як стверджує Марина Чорна, для неї особисто ця тема не була випадковою. "Мені завжди хотілося підтримати тих, хто пішов боронити країну від нападника або присвятив себе волонтерській діяльності, адже в мене такої можливості не було. Оскільки мистецтво - це моя мова, то цей фотопроект і є моїм волонтерством. Хтось грає на роялі на руїнах, хтось пише книги про війну, а хтось фіксує миті, які ніколи не повторяться... З цієї точки зору фотографія дуже цінна річ, особливо якщо в ній закладено історичний підтекст. У більшості моїх робіт ви не побачите прямої відповіді на питання, хто саме зображений на фото. Є у них трохи загадки, яку треба розгадати, розглядаючи портрет. Але головним об'єктом зйомки були очі кожного з персонажів, їхній глибокий та зосереджений погляд. Втім кожна світлина містить стислий текст-довідку про героя".

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували фотовиставку Veteran Business Man

В Укрінформі  презентували фотопроект Veteran Business Man, присвячений ветеранам АТО, котрі започаткували власну справу. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я захотіла зробити проект про ветеранів АТО, їхнє життя після повернення додому. Цей фотопроект - можливість підтримати тих людей, яких я поважаю", - розповіла автор виставки, фотограф та волонтер Марина Чорна.

В проекті авторка знайомить із 17 історіями ветеранів АТО, котрі після демобілізації відкрили власну справу. Це портрети ветеранів-бізнесменів, зняті у місці, пов'язаному з їхньою справою - у майстерні, кав'ярні, ресторані, магазині.

Підтримати фотографа прийшли герої самого проекту.

"Я людина непублічна, я просто займаюся своєю справою. Але дякую Марині, що витягла мене цим проектом з моєї "шкаралупи". Всі ці камери,фотозйомки - це був новий дивний досвід для мене", - додав один з героїв фотовиставки Іван Лузгін.

Як зазначила сама авторка, після Нового року вона шукатиме можливість представити виставку не тільки в соціальних мережах (https://www.facebook.com/veteranbusinessman), а і в різних містах України. Крім того, фотопроект у перспективі матиме продовження.

Усі охочі з 19 грудня зможуть ознайомитися з фотографіями у вікнах будівлі Укрінформ упродовж наступних двох тижнів.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-