“НЕзабуте Часом”. Презентація проекту українського фотодуету Вадима Докторова та Валерії Собакар

“НЕзабуте Часом”. Презентація проекту українського фотодуету Вадима Докторова та Валерії Собакар

Укрінформ
13 грудня, 19.00 - Відкриття фотовиставки – творчого фотопроекту “НЕзабуте Часом”, авторами якого є фотодует Вадим Докторов та Валерія Собакар.

Організатор: Vadim Doctorov Photography.

Учасники: Вадим Докторов - автор фото і відео проектів для міжнародних організацій, у тому числі Greenpeace, призер і почесний член журі міжнародних фотоконкурсів, у тому числі для Wikipedia, лектор Київської Школи Фотографії; Валерія Собакар - стиліст, дизайнер, модель, експерт з fashion-індустрії та фотопозування.

Коротко. Восени 2017 р. на території Полтавщини відбулися зйомки колекції фоторобіт для проекту “НЕзабуте Часом”. Над розробкою концепції проекту, підбором стилістичних рішень та локацій працювала стиліст, експерт з fashion-індустрії Валерія Собакар; над технічною реалізацією зйомок, підготовкою відео-матеріалів працював фотограф, викладач фотографії Вадим Докторов.

Зйомки проводилися без використання додаткового освітлювального обладнання, генераторів чи рефлекторів, навіть у випадках складних умов природньої освітленості чи контражуру. Задля збереження усіх притаманних особливостей, на локаціях зйомок не створювалося жодних додаткових інсталяцій, на частині фотознімків можна побачити справжній вінтажний одяг та предмети. 

Під час презентації проекту будуть висвітлені загальна концепція проекту, складнощі та етапи його реалізації, технічні деталі зйомок.

Довідково. Колекція складається з 13 робіт і створена в пам'ять про близьких та дорогих людей старших поколінь, яких уже немає поруч. Кількість робіт у колекції є символічною, адже в стародавні часи число 13 символізувало “людських дух, що прагне любові ”

Акредитація ЗМІ проводиться до 18.00 год. 12 грудня за телефоном (097) 984-96-75 або електронною адресою photoshoting@gmail.com.

Додаткова інформація щодо заходу за тел.: (097) 984-96-75 (Валерія).

Підсумкові матеріали:

В Укрінформі презентували фотопроект “НЕзабуте Часом”

Фотопроект Вадима Докторова і Валерії Собакар “НЕзабуте Часом” презентували в Укрінформі.

Фотоколекція складається з трьох блоків, два з яких зняті в старих родинних будинках, третій – у живописних пейзажах Полтавського краю. Під час зйомок були використані справжні вінтажні речі, сімейні реліквії, речі, у яких є своя історія. У блоці знімків open-air на зйомках було використано репродукцію квіткового весільного вінка Полтавщини (автор Юлія Сумська) у комбінації з українським нарядом сучасного стилю. 

Автори стверджують, що проект “НЕзабуте Часом” – це можливість обернутися і подивитися назад, проте йдучи в ногу з часом, заморозити на знімках сучасність і минуле. 

“Концепцією проекту була зумовлена технічна сторона його реалізації – жодних додаткових джерел світла, генераторів, рефлекторів тощо, усе максимально натурально. Робота з природним світлом є набагато складнішою, ніж робота з фотографічними освітлювачами, оскільки треба орієнтуватися на багато факторів, які не залежать від фотографа, на відміну від використовування штучного світла, яке можна контролювати самостійно. Проте в даній фотоколекції зйомка з натуральним світлом дозволяє глядачу більше зануритися в атмосферу того, що зображено на фото”, - зазначив фотограф Вадим Докторов. 

Стиліст Валерія Собакар  розповіла під час презентації, що Полтавщина надихала багатьох митців, серед яких Котляревський, Гоголь, Маруся Чурай, “і нас вона надихнула також”. 

“Не випадково сучасний український наряд у комбінації з репродукцією полтавського весільного вінка був знятий на фоні яскравих осінніх пейзажів, адже саме такими і є сучасні українки – вони вродливі і цінують сучасність і традиції. Не випадково була вибрана осінь, адже це найяскравіша з точки зору кольорової гами пора року”, - додала вона.

Під час презентації  було також продемонстроване відео з місць зйомок.

Проект “НЕзабуте Часом” є  спробою доторкнутися до минулого і сучасності Полтавщини. Адже минуле Полтавщини, як і будь-якого регіону України, було двояким – з одного боку, етнічно українським, з іншого – дотичним до масштабних історичних подій.

Вадим Докторов і Валерія Собакар працюють у дуеті з 2013 року. Вони є авторами багатьох проектів, у тому числі серії трюкових зйомок з водою “WaterLand” (2013-2014); соціального проекту “Свобода Панорами” (2015), знятого в країнах Європи, який привертає увагу до захисту свободи панорами в Європі та Україні; арт-проекту “Francesca” (2015), знятого в Мілані; проекту “Faded Paints” (2016), що є комбінацією фотографії і живопису; серії дизайнерських fashion-фільмів та інших, експонованих в Україні та за кордоном.

Крім того, за майже чотири роки роботи у фотодуеті Вадим і Валерія є авторами не лише багатьох виставок і проектів, а також ряду навчальних курсів та майстер-класів для початківців та професійних фотографів, організаторами фототурів і навчальних фотографічних заходів в інших країнах Європи. 

Відео з презентації:

Замовити фото можна тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-