Такою Чорнобильську зону  ще не бачили: в Україні з'явилася перша туристична карта території відчуження

Такою Чорнобильську зону ще не бачили: в Україні з'явилася перша туристична карта території відчуження

Укрінформ
13 грудня, 11.00 - Презентація Першої української туристичної карти Чорнобильської зони, приурочена до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Організатор: ТОВ «ЧОРНОБИЛЬ ТУР».

Учасники: Ярослав Ємельяненко - автор ідеї, директор “ЧОРНОБИЛЬ ТУР”; Сергій Мирний - голова Асоціації чорнобильського туризму; Олексій Огонь - український художник, член спілки дизайнерів України 

Коротко. “Ідея створення туристичної карти виникла під час роботи над деталізованою географічною картою Чорнобильської зони, яку ми створили кілька років тому і якою нині користуються всі офіційні структури, у тому числі прикордонники та науковці. Але для туристів вона іноді може бути занадто складною, адже там вказані навіть характеристики низин чи категорії грунту, тому ми вирішили зробити легшу версію, яка б слугували водночас і картою, і сувеніром. На перший погляд, ця карта нібито не зовсім серйозна, але насправді вона деталізована і допоможе туристам зорієнтуватися на місцевості. Крім того, вона порушує багато проблемних питань Зони. Зокрема, там зображено велосипедиста, який мандрує територією, а з проханнями про створення велосипедних маршрутів звертаються велотуристи вже багато років поспіль. Також там зображено будиночки самоселів, які досі мешкають на території відселення і потребують допомоги. Зображено портові крани міста Прип'ять, які періодично намагаються розпиляти на металобрухт. А ще там намальовано сталкера, який іде у напрямку ЧАЕС - ця проблема теж наразі дуже актуальна. Тож, сподіваюся, ця карта допоможе нам зайвий раз привернути увагу громадськості та чиновників до проблем Зони і, за можливості, їх вирішити”, - розповів директор “ЧОРНОБИЛЬ ТУР” Ярослав Ємельяненко. 

Довідково. Мальовані ведмеді та лосі, лисиці та вовки. Міста Прип'ять та Чорнобиль з їх найвідомішими локаціями. Військове містечко “Чорнобиль-2”, величезний радар “Дуга-1”. Відселені села. Звалища радіоактивної техніки. Заповідник. Власне, сама будівля ЧАЕС зі ставком-охолоджувачем, в якому плавають відомі на весь світ соми та інші детально промальовані місця території відчуження - все це можна знайти на першій туристичній карті Чорнобильської зони. 

Карта виконана в оригінальному стилі, який дещо нагадує стиль мультфільму «Як козаки...». І вже у грудні нею зможуть користуватися туристи.

Акредитація для ЗМІ обов'язкова за тел.: +38 (097) 430-60-76 (Світлана)

або e-mail: press.chornobyl.tour@gmail.com

Підсумкові матеріали:

Екскурсії до Чорнобиля з 2018 року можна буде здійснювати по річці Прип'ять на радянських "ракетах" 

Екскурсії до Чорнобиля з наступного року можна буде здійснювати по річці Прип'ять на автентичних радянських суднах-"ракетах". 

Про це сказав на презентації в Укрінформі першої української туристичної карти Чорнобильської зони директор "Чорнобиль тур" Ярослав Ємельяненко.

"Наша мрія, щоб по річці Прип'ять ходили "ракети". Ми вже готуємо перший водний маршрут з Києва, який був до аварії на ЧАЕС. Вже відбувся тестовий виїзд і з початку наступної навігації, я сподіваюсь, буде вже перший виїзд до ЧАЕС", - сказав Ємельяненко.

Він зауважив, що над цим проектом "півтора роки ми юридично, бюрократично б'ємось. Це буде новий вид туристичного продукту - тури на автентичних радянських "ракетах"". 

Крім того, у планах "Чорнобиль тур" є впровадження турів на велосипедах. "Це наша мрія, тому, що в Чорнобильській зоні зараз заборонено переміщення на відкритому транспорті, але зараз йдуть переговори над тим, щоб змінити правила і впровадити велосипедні екскурсії", - сказав він. 

В Укрінформі відбулася презентація першої туристичної карти Чорнобильської зони

Чорнобиль дуже привабливий для туристів, зокрема, іноземних, тому виникла необхідність створити туристичну карту Чорнобильської зони. 

Про це сказав на презентації в Укрінформі першої української туристичної карти Чорнобильської зони, яка приурочена до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 14 грудня, директор "Чорнобиль-тур" Ярослав Ємельяненко.

"Чорнобиль - це місце, за яким знають Україну, тому виникла необхідність створити для туристів, зокрема іноземних, туристичну карту Чорнобильської зони. На перший погляд, ця карта нібито не зовсім серйозна, але насправді вона деталізована і допоможе туристам зорієнтуватися на місцевості", - сказав він.

Карта виконана в оригінальному стилі, який дещо нагадує стиль мультфільму, і вже у грудні нею зможуть користуватися туристи. На карті зображені 6 основних локацій - це сама будівля ЧАЕС зі ставком-охолоджувачем, в якому плавають відомі на весь світ соми, місто Прип'ять, військове містечко "Чорнобиль-2", величезний радар "Дуга-1", адміністративний центр у місті Чорнобиль, звалище радіоактивної техніки.

Ємельяненко повідомив, що ідея створення туристичної карти виникла під час роботи над деталізованою географічною картою Чорнобильської зони, яка була створена кілька років тому. Але для туристів вона надто складна, тому  вирішили зробити легшу версію, яка б слугували водночас і картою, і сувеніром. 

"Вона деталізована і допоможе туристам зорієнтуватися на місцевості. Крім того, карта порушує багато проблемних питань Зони. Зокрема, там зображено велосипедиста, який мандрує територією, а з проханнями про створення велосипедних маршрутів звертаються велотуристи вже багато років поспіль. Також там зображено будиночки самоселів, які досі живуть на території відселення і потребують допомоги. Зображено портові крани міста Прип'ять, які періодично намагаються розпиляти на металобрухт. А ще там намальовано сталкера, який іде у напрямку ЧАЕС - ця проблема теж наразі дуже актуальна", - сказав Ємельяненко. 

На карті зображено багато тварин, які живуть у Зоні, - це мальовані ведмеді та лосі, лисиці та вовки. 

Карту можна буде придбати в туристичних містах Києва, в аеропортах, вона буде безкоштовно видаватись туристам, які відвідуюють Чорнобиль, сказав директор  ТОВ "Чорнобиль-тур".

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-