Фермери і добровольці. Як підтримують і захищають одне одного?

Фермери і добровольці. Як підтримують і захищають одне одного?

Укрінформ
27 листопада, 14.00 - Фермери стали на захист добровольців, які захищають їх від рейдерів.

Організатор: ГО "Бізнес-Варта".

Учасники: Ольга Матвіїва - голова ГО "Бізнес-Варта"; Юрій Крутько - голова спілки "Аграрна самооборона України"; Ігор Матвєєв - ФГ "Матвєєв"; Андрій Кіров - ПСП Димитрова; Олег Кіров - ПСП Димитрова; Віталій Порхун - ПСП Димитрова; Руслан Сидорович - голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету ВР України з питань правової політики і правосуддя; Леонід Козаченко - народний депутат України.

Підсумкові матеріали:

У ЄСПЛ є тисячі звернень від українців щодо неправомірного позбавлення власності - народний депутат

У Європейському суді з прав людини є тисячі звернень від українців з приводу неправомірного позбавлення власності.

Про це заявив народний депутат, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Руслан Сидорович під час прес-конференції в Укрінформі.

«Право власності захищається і Конституцією України, і статтею першою Додаткового протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини, і Україна має колосальну кількість, тисячі звернень українців до Європейського суду з прав людини, коли неправомірно людей позбавляли власності», - сказав Сидорович.

Він наголосив, що «на жаль, Україна, як держава, має дуже багато серйозних порушень Європейської конвенції із захисту прав людини». 

А проблема рейдерства в Україні, за його словами,«надзвичайно серйозна загроза для всієї держави». 

У літній період зафіксовано пік захоплень фермерських господарств - голова ГО «Бізнес-Варта»

Найбільше випадків захоплень фермерських господарств було зафіксовано у літній період.

Про це заявила голова громадської організації «Бізнес-варта» Ольга Матвіїва під час прес-конференції в Укрінформі. 

«Ми чудово відслідкували, що за літній період найбільший пік - це було захоплення саме фермерських господарств. Можливо, тому, що саме був і збір урожаю, і посів урожаю», - сказала Матвіїва.

Вона також зазначила, що у практиці роботи ГО є і приклад інтелектуального рейдерства, «де страждають власники, які збудували заводи, вклали десятки мільйонів у ті заводи». 

Матвіїва також підкреслила, що нині важко зробити мапу рейдерських захоплень і тиску на бізнес.

«Зараз виділити окремо якийсь активний регіон по всій Україні важко, тому що ми знаємо, що є такі підприємства, які потерпають від тиску, від рейдерства, але вони виходять на рівень переговорів - десь відступають свою частку, десь просто здаються на якомусь етапі та якихось судових засіданнях, або просто не знають, що можна якось відстоювати свої права на вищих рівнях: звертатися до народних депутатів, звертатися в громадські організації, до журналістів. Тому що в райцентрах люди менш активні, ніж у столиці», - пояснила голова ГО «Бізнес-варта».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-