Сто днів після призначення. Звітує  Представництво Президента України в АР Крим

Сто днів після призначення. Звітує Представництво Президента України в АР Крим

Укрінформ
24 листопада, 13.30 - Звітування керівництва Представництва Президента України в АР Крим про перші сто днів роботи після призначення.

Організатор: Представництво Президента України в Автономній Республіці  Крим.

Учасники: Борис Бабін - Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим; Ізет Гданов - перший заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим.

Підсумкові матеріали:

Окупанти показово знущаються над кримськими татарами - Представництво Президента України в АРК

Окупаційна влада в Криму влаштували показові знущання над кримськотатарським народом, вриваючись у будинки людей. Показовим став обшук, після якого померла ветеран кримського національного руху Веджіє Кашка.

Про це заявив перший заступник Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов у п'ятницю на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій першим 100 дням своєї роботи після призначення.

"Вчора окупанти за самим цинічним сценарієм, незважаючи на вік людей, увірвалися до їх будинку і показово знущалися над кримськотатарським народом. Вчора ФСБ показала наскільки можна опускатися в сценаріях і планах, убивши ветерана кримськотатарського руху Веджіє Кашка", - прокоментував вчорашні події в Криму Гданов.

За його словами, причиною репресій проти кримських татар є те, що Росія ідентифікує кримськотатарський народ з Україною.

"Російський окупант ідентифікує кримськотатарський народ як проукраїнські налаштований, за що (народ - ред.) зазнає  репресій з боку ФСБ і інших правоохоронних структур, які незаконно виконують примхи російського керівництва", - сказав Гданов.

Він повідомив, що з початку роботи нової команди Представництва Президента України в Криму, до них звернулися понад 1200 українців, в основному з окупованого Криму.

"Сьогодні Постійне Представництво Президента України в Криму відкрито для всіх громадян України. Є служба, яка відповідає безпосередньо на звернення громадян, в тому числі в електронному вигляді, відкрито "гарячу лінію". З 17 серпня 2017 року по сьогоднішній день до Представництва Президента України в Криму звернулося понад 1200 громадян, які потребують нашої допомоги", - розповів чиновник.

Він зазначив, що звернення, які надходять головним чином з тимчасово окупованого Криму, стосуються адміністративних питань, проблем, що вимагають компетенції міграційної служби, територіального підрозділу Мін'юсту України і Міністерства освіти України.

У Херсонській області буде створено більше ЦНАПів - з огляду на потреби кримчан

У 2018 році в Херсонській області буде створено додатково кілька Центрів з надання адміністративних послуг (ЦНАП), зокрема в сфері паспортизації, на яку існує найбільший запит у кримчан, які прибули на материкову Україну.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"На сьогодні ми вже маємо позицію громад Каланчака, Преображенки, і в 2018 році там будуть створені ЦНАПи. Є позиція громади Каховки щодо створення там ЦНАПу в 2018 році, є позиція херсонської влади щодо розширення ЦНАПу, щоб він міг як фронт-офіс надавати послуги з фотографування людей і отримання документів, бо ми хочемо розвантажити підрозділи міграційної служби, адже на сьогодні надання адміністративних послуг в сфері паспортизації - основна проблема, з якою зустрічається більшість кримчан на материковій частині України через фізичну неможливість органів міграційної служби задовольнити величезний попит на справжні документи, на справжнє громадянство, на справжню батьківщину. І ми над цим працюємо", - заявив Бабін.

Як вважає Представник Президента України в АРК, тривалий час створення ЦНАПів гальмувалося, оскільки вважалося, що вони повинні бути розташовані в безпосередній близькості від адмінкордону, але це небезпечно.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-