Звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив України

Звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив України

Укрінформ
8 листопада, 10.00 - Відкрите звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив України у зв'язку з критичною ситуацією щодо проведення трьох ключових законопроектів економічної реформи.

Організатори:  бізнес-асоціації і підприємницькі ініціативи України.

Учасники: Валерій Пекар - співзасновник Громадянської платформи Нова Країна (ГП НК); Олександр Соколовський - президент Всеукраїнського об'єднання роботодавців підприємств легкої промисловості «Укрлегпром», представник президії ради ФРУ; Павло Себастьянович - координатор групи «Податки» (ГП НК); Юлія Дроговоз - віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП).

Коротко. До основних законопроектів, прийняття яких до кінця року є ключовим для збереження вітчизняного бізнесу, належать:

- законопроект про фінансову поліцію, що вирішує питання силового тиску на бізнес;

-законопроект про податок на виведений капітал замість корупційного податку на прибуток; -законопроект №7115 про повернення до тестового режиму системи блокування податкових накладних.

Підсумкові матеріали:

Бізнес закликає владу ухвалити три ключові законопроекти економічної реформи - заява

Бізнес-асоціації та представники підприємницьких громадських ініціатив звертаються до Президента, уряду і Верховної Ради щодо термінового ухвалення трьох ключових законопроектів економічної реформи.

Відкрите звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив озвучив в Укрінформі засновник Громадянської платформи "Нова Країна" Валерій Пекар.

"Ми, підприємці України, громадські діячі та експерти змушені констатувати прикрий факт, що в поточному році економічні реформи майже зникли з порядку денного парламенту, уряду та АП. Їх витіснили соціальні та політичні питання, тим часом економічна криза триває, а обіцяних радикальних економічних реформ не відбувається. Сьогодні вкрай необхідно терміново вирішити три кричущі проблеми, що унеможливлюють зростання економіки, і винести на голосування у ВР в цьому році три законопроекти: "Про фінансову поліцію", законопроект щодо заміни податку на прибуток податком на виведений капітал та законопроект 7115 щодо повернення системи блокування податкових накладних у тестовий режим", - йдеться у заяві.

Як зазначив Пекар, економіка України у 2014 році зазнала величезного удару, і відтоді проблеми залишаються. На сьогодні наша держава посідає 166-те місце у світі за рівнем економічної свободи, поряд із Туркменістаном, Північною Кореєю, Кубою, Гаїті. Виведення грошів до офшорів за різними оцінками складає 320 млрд грн на рік, контрабанда - 230 млрд грн на рік. Зростання ВВП на рівні 2,5 відсотка, однак його з'їдає інфляція.

Для виправлення ситуації необхідно ухвалити три законопроекти, які вже підготовлені і чекають на розгляд, зауважив Пекар. 

Звернення до керівництва країни ухвалили Український союз промисловців і підприємців (УСПП), ВГО "Асоціація платників податків України", Торгово-промислова палата України, Спілка підприємств малих, середніх і приватизованих підприємств України, Громадянська платформа "Нова Країна", Комітет підприємців Київщини, ГО "Рух бізнесу України", Асоціація українських виробників лакофарбової продукції та інші.

Представники бізнесу України закликають припинити силовий тиск на них і прийняти закон про фінансову поліцію  - звернення

Представники бізнесу в Україні обурені необгрунтованим втручанням силових структур у ведення бізнесу і в цьому зв'язку наголошують на необхідності прийняття закону про фінансову поліцію.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі координатор групи "Податки" Павло Себастьянович.

"Підприємці закликають припинити невиправдане, нічим не обгрунтоване втручання силових структур у ведення бізнесу. Необхідно навести порядок з необгрунтованими перевірками, обшуками і арештами майна підприємств і підприємців, розділити сервісні та правоохоронні функції фіскальної служби, відмовитись від каральної моделі податкового контролю", - зазначив він.

За словами координатора групи, на сьогодні більше 15 тисяч силовиків можуть втручатися в бізнес підприємств. У  законопроекті  "Про фінансову поліцію" 4228 прописана  їх чисельність не більше 3 тисяч. І цих працівників мають обирати за системою конкурсів.

Крім того, за словами Себастьяновича, це не повинен бути силовий озброєний підрозділ. За необхідності фінансова поліція може залучати "Корд" з Нацполіцією. Нова служба має бути підпорядкована міністру фінансів. "Якщо розслідують злочини проти публічних фінансів, то  і підпорядкованість мусить бути міністру фінансів", - вважає Себастьянович.

Як повідомляв Укрінорм, бізнес-асоціації та  представники підприємницьких громадських ініціатив України звернулись  до Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради у зв'язку з критичною ситуацією в економіці і в цьому зв'язку необхідністю термінового прийняття Радою  трьох ключових законопроектів економічної реформи - "Про фінансову поліцію", законопроект щодо заміни податку на прибуток податком на виведений капітал та законопроект 7115 щодо повернення системи блокування податкових накладних у тестовий режим.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-