Новий Каталог української документалістики побачив світ і презентуватиметься на фестивалі в Лейпцигу

Новий Каталог української документалістики побачив світ і презентуватиметься на фестивалі в Лейпцигу

Укрінформ
24 жовтня, 11.00 - Прес-конференція з нагоди виходу Каталогу української документалістики та його презентації на фестивалі в Лейпцигу.

Організатор: Державне агентство України з питань кіно.

Учасники:  Геннадій Кофман - продюсер фільму «Дельта» (реж. Олександр Течинський), програмний директор Docudays UA;  Вікторія Лещенко - програмна координаторка Docudays UA.

Коротко. Державне агентство України з питань кіно та команда Docudays UA презентує третє видання Каталогу української документалістики на одному з найстаріших фестивалів Європи - DOK Leipzig. Кожне нове видання каталогу - це можливість для українських фільмів (готових або на стадії виробництва) потрапити на великі потужні фестивалі та в міжнародний прокат. Зокрема, під час UKRAINIAN DOCS (презентації Docudays UA у Лейпцигу) будуть присутні міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України.

Під час прес-конференції можна буде  безкоштовно отримати новий каталог української документалістики.

Підсумкові матеріали:

Docudays UA презентує на фестивалі в Лейпцигу новий випуск каталогу українських документальних фільмів 

Новий каталог українського документального кіно, який підготував Docudays UA, буде презентовано 2 листопада на одному з найстаріших фестивалів Європи - DOK Leipzig.

Про це повідомила на прес-конференції в Укрінформі програмна координатор Docudays UA Вікторія Лещенко.

"2 листопада ми плануємо зробити презентацію каталогу в Німеччині, на престижному фестивалі DOK Leipzig. Каталог англомовний і допомагає промотувати актуальне українське документальне кіно на кінофестивалях. Він містить інформацію про завершені проекти, а також ті, що перебувають у виробництві. Нині це близько 30 завершених фільмів і 30 проектів work in progress, що набагато більше, ніж було 2015 року - 19 проектів - у першому каталозі. Це свідчить про те, що кіновиробництво в Україні набирає обертів", - сказала Лещенко.

Вона уточнила, що наклад каталогу - 500 примірників, він також доступний на веб-сторінці Docudays UA.

Лещенко додала, що презентація важлива з огляду на те, що цього року на фестивалі Лейпцигу є три українських проекти, які представлені в каталозі.

"Це фільм "Дельта" Олександра Течинського і продюсерів Юлії Сердюкової і Геннадія Кофмана, який візьме участь у конкурсній програмі, короткометражний фільм "Ленінопад" Світлани Шимко - у секції Retrospective Commanders, а також проект "Андрій Сулейман" режисера Аліни Горлової і продюсера Максима Наконечного - в індустріальній секції Doc Co-Pro Market", - повідомила вона. 

Як зазначалося, під час UKRAINIAN DOCS - презентації Docudays UA у Лейпцигу - будуть присутні міжнародні продюсери, представники кінофондів та програмні відбірники, зацікавлені у фільмах з України. Презентація відбудеться за підтримки Посольства України в Німеччині в рамках Року мов, МЗС та Державного агентства України з питань кіно. Каталог української документалістики видано за підтримки Держкіно.

Прем'єра документальної стрічки "Дельта" відбудеться на фестивалі DOK Leipzig - продюсер

Прем'єра українського документального фільму "Дельта" Олександра Течинського відбудеться в листопаді під час одного з найстаріших фестивалів Європи - DOK Leipzig. 

Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформі продюсер фільму "Дельта", програмний директор Docudays UA Геннадій Кофман. 

"У Лейпцигу, в рамках конкурсної програми кінофестивалю, відбудеться міжнародна прем'єра фільму "Дельта". Ми сподіваємося, що ця прем'єра буде успішна для фільму, що показ в Лейпцигу визначить його подальшу міжнародну, фестивальну долю. І дуже сподіваємося, що прем'єру в Україні ми зробимо на фестивалі Docudays UA у березні наступного року. А також, що "Дельта" зможе пройти в кінозалах, як і фільм "Жива ватра", - підкреслив Кофман. 

Він уточнив, що фільм номіновано на 4 нагороди фестивалю в Лейпцигу, і висловив сподівання, що він буде відзначений.

"Знаково, що другий повнометражний фільм Олександра Течинського буде представлений саме у Лейпцигу, оскільки попередня його стрічка там отримала нагороду як кращий документальний фільм Східної Європи", - додав Кофман. 

Також продюсер розповів про роботу над фільмом. 

"Весь фільм знімався у Вилковому Одеської області, в дельті Дунаю. Це була фантастична робота режисера, звукооператора в дуже важких умовах. Вони провели в експедиції майже 4 місяці - з листопада по лютий. А цьому передували ще кілька років попередньої роботи", - сказав він.

Кофман додав, що "Дельта" знімалася в копродукції з Німеччиною. А зараз вона буде також представлена і на найбільшому кіноринку документального кіно в Амстердамі.

Як повідомлялося на прес-конференції, на DOK Leipzig цього року буде представлено три українських проекти. Це "Дельта" Олександра Течинського і продюсерів Юлії Сердюкової і Геннадія Кофмана - в конкурсній програмі, короткометражний фільм "Ленінопад" Світлани Шимко - у секції Retrospective Commanders, а також проект "Андрій Сулейман" режисера Аліни Горлової і продюсера Максима Наконечного - в індустріальній секції Doc Co-Pro Market.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-