Соціальний захист ветеранів АТО.  Як зробити ефективнішим?

Соціальний захист ветеранів АТО. Як зробити ефективнішим?

Укрінформ
17 жовтня, 15.30 - Обговорення ефективних змін у вирішенні питань соціального захисту ветеранів АТО.  

Організатор: БО «БФ учасників бойових дій «Єдність побратимів».

Учасники: Вадим Свириденко - Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО; В'ячеслав Марченко - заступник голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Володимир Примаченко - завідувач сектору у м. Києві Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО; Максим Юшкевич - голова ГО «Легіон АТО»; Ганна Демиденко - ГО «Доброволець»; Вікторія Губська - голова ГО «Відкрита Україна».

Підсумкові матеріали:

У Києві лише 146 учасників АТО отримали санаторно-курортне лікування

Протягом року 146 учасників антитерористичної операції із зареєстрованих у Києві отримали санаторно-курортне лікування.

Про це заявив завідувач сектору у м. Києві Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Володимир Примаченко під час круглого столу в Укрінформі. 

«На сьогодні кількість укладених договорів -  250, кількість осіб, які отримали санаторно-курортне лікування 146, і з відсотка взятих зобов'язань - 48%, реально виконано 25% від усього загального обсягу на місто Київ щодо санаторно-курортного лікування»,  - заявив Примаченко, підкреслюючи, що цьогоріч санаторно-курортне лікування за програмами повинні отримати 519 учасників АТО. 

Він наголосив на незадовільному виконанні програми санаторно-курортного лікування учасників АТО. 

«У місті Києві на сьогодні зареєстрована 21 032 учасники бойових дій, які брали участь в АТО. Хочу наголосити, що програма по санаторно-курортному лікуванню розповсюджується тільки на учасників АТО, які звільнені з військової служби, не отримують пенсійне забезпечення з інших силових структур і підпадають під опіку Міністерства соцзахисту», -  пояснив Примаченко.

За його словами, у місті Київ станом на 20 червня 2017 року було зафіксовано 1041 заявку учасників АТО, які потребують санаторно-курортного лікування. 

«Це вкрай низька цифра, бо в кожному районі не менше тисячі осіб, які потребують санаторно-курортного лікування. Якщо ми проаналізуємо цю цифру, то зрозуміємо, що в департаменті  соцзахисту, а також у відділеннях соцзахисту міста Києва на обліку стоїть не більше 50-60 осіб. При цьому насправді в районах столиці  щонайменше 1 тисяча осіб, котрі потребують санаторно-курортного лікування. Чому на обліку така мала численність учасників АТО, для мне незрозуміло», -  зазначив Примаченко.

Він припустив, що причина може бути в недостатній поінформованості учасників АТО щодо своїх прав користуватися програмами реабілітації та лікування.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-