Чому зарубіжний  інвестор може втратити законно придбану нерухомість?

Чому зарубіжний інвестор може втратити законно придбану нерухомість?

Укрінформ
12 жовтня, 13.30 - Рейдерство проти іноземного інвестора. Під загрозою IT компанії. Чи захистить держава?

Організатор: компанія BIIR.

Учасники: Томас Сіллєсен - голова правління BIIR;  Максим Сисоєв - старший юрист, міжнародна юридична фірма "Dentons" (зовнішній юридичний радник BIIR в Україні); Йоганенес Андерсен - помічник з інформаційного забезпечення BIIR в Україні; представник Європейської Бізнес Асоціації.

Коротко. Дансько-українська інженерна компанія BIIR, яка розробляє концепції для потужних вітряних турбін, перебуває під рейдерською атакою. Вже 19 жовтня відбудеться суд, на якому інвестор може втратити законно придбану нерухомість в Одесі вартістю півмільйона доларів.

Підсумкові матеріали:

Датсько-українська інженерна компанія просить владу допомогти відстояти свій бізнес

Іноземний інвестор, датсько-українська інженерна компанія ВІІR просить українську владу допомогти у протистоянні рейдерській атаці та врятувати бізнес компанії.

З відповідною заявою звернувся голова правління BIIR Томас Сіллєсен під час прес-конференції в Укрінформі.

Він зазначив, що компанія BIIR почала свою роботу в Україні в Луганську, проте змушена була залишити місто у 2014 році та переміститися до Одеси, де придбала нерухомість вартістю півмільйона доларів.

За словами Томаса Сіллєсена, придбане приміщення потрібне компанії для розширення, і дасть можливість працевлаштувати 500 осіб. Проте, наголошує він, іноземний інвестор стикнувся з проблемою, коли законно придбане майно в них хочуть відібрати. 

«Ми віримо в Україну та інвестуємо в її економіку, ми наймаємо професіоналів, сплачуємо податки, орієнтуємося на ріст і розвиток, але поки що ми заморозили наші плани на розширення. Ми просимо владу вжити рішучих заходів по встановленню верховенства права, припинити кримінальне переслідування нашої компанії і забезпечити чесне правосуддя», - заявив Сіллєсен.

Він зазначив, що не збираються полишати Україну.

«Україні треба розуміти, що існують майже 200 держав, куди можна вкласти свої гроші і наймати людей, розвивати економіку там, де більше вітаються іноземні інвестиції. Я вважаю, що Україна - чудова країна. Я її дуже люблю, та не хочу, аби мене обкрадали», -  зазначив інвестор.

Водночас він наголосив на тому, що інші інвестори цікавляться у тих, хто має свій бізнес в Україні, як їм працюється.

«І що ми повинні говорити, коли нас обкрадають? Ми не вимагаємо змін законодавства чи якихось нових законодавчих норм. Просто ми хочемо, щоб існуючі закони були дотримані повною мірою», -  наголосив Сіллєсен.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-