Партнерство влади і громади. Запорука розбудови демократичного суспільства

Партнерство влади і громади. Запорука розбудови демократичного суспільства

Укрінформ
21 вересня, 11.00 - Партнерство влади та громади - запорука розбудови демократичного суспільства.  

Організатор: Київська міська державна адміністрація. 

Учасники: Віктор Галета - в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Марина Чернишова - начальник управління з питань децентралізації, розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків секретаріату Київської міської ради; Олександр Вінніков - президент Мережі розвитку європейського права; Володимир Кебало - керівник проекту «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень» офісу Ради Європи в Україні; Сергій Лобойко - керівник Центру Розвитку Інновацій НаУКМА; Вадим Прошко - експерт з питань місцевого самоврядування офісу Ради Європи в Україні; Наталія Чорногуб - керівник ГО «Парк Наталка»; Євгенія Кулєба - засновник-візіонер ГО «Місто-Сад»; Яна Брик – менеджер проектів ГО «Місто-Сад»; Арсеній Фінберг - автор петиції «Унеможливлення знищення історичних пам'яток в місті Києві»; Богдан Долінце - автор петиції «Нічні маршрути по Києву»; представники органів влади, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, громадських рад та органів самоорганізації населення.

Підсумкові матеріали:

У Києві обговорюють плани створення онлайн-платформи громадських організацій та центрів комунікацій

У Києві ініційовано обговорення можливості створення у кожному районі центрів комунікації між громадськістю та столичною владою.

Про це розповів в.о. заступника директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Віктор Галета під час круглого столу в Укрінформі “Партнерство влади та громади - запорука розбудови демократичного суспільства”.

“Досить часто, принаймні за останній рік, звучить тема створення, окрім структурного підрозділу — Департаменту суспільних комунікацій, якоїсь ще надбудови, структури на зразок центру комунікації, який був би не прив’язаний до певного структурного підрозділу адміністрації (КМДА - ред.) ”, - зазначив він.

За його словами, вже надходили пропозиції щодо створення трьох центрів комунікації - одного на Лівому березі і двох на Правому.

“Але виникає питання, чому саме три і де конкретно вони мають бути. Можливо, доцільно, і я виношу на загал цю ідею, в усіх десяти районах створити такі центри комунікації, тому що в кожному районі як адміністративно-територіальній одинці є і громадськість, і проблеми, які потрібно обговорювати, а не їхати, умовно кажучи, жителям Оболоні у Солом’янський район, бо там центр комунікації”, - наголосив Галета.

Водночас він підкреслив, що з громадськістю столиці необхідно дійти згоди щодо формату та специфіки роботи таких центрів комунікації.

“Ми не розглядаємо, що там (у центрах комунікації - ред.) мають бути чиновники, тому що чиновників і так достатньо. Це має бути, на наш погляд, хтось із представників нечиновницького крила, який буде менеджером, який організовуватиме комунікацію між владою і громадськістю”, - сказав посадовець.

У свою чергу керівник проекту “Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень” офісу Ради Європи в Україні Володимир Кебало заявив, що проект є пілотним, реалізовуватиметься до лютого наступного року і спрямований посилення партнерства між столичною владою і громадянами.

“Партнерство - це найвищий рівень залучення громадськості до співпраці з міською владою. Це той випадок, коли публічна влада та громадськість тісно співпрацюють, але громадські організації продовжують бути незалежними, мають право проводити кампанії та діяти незалежно від партнерських відносин”, - розповів він.

Кебало пояснив, що згідно із цим проектом передбачається створення концепції Академії громадської участі та платформи громадських організацій, у тому числі й онлайн-платформи, а також бази даних експертів і громадських організацій Києва.

За його даними, завдання платформи полягає в тому, щоб сприяти формуванню пріоритетних напрямків політики у столиці.

Відео з круглого столу:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-