Український парламент оновлюється? У Раді розпочинається стажування молоді місцевої та з діаспори

Український парламент оновлюється? У Раді розпочинається стажування молоді місцевої та з діаспори

Укрінформ
29 вересня 11.00 - Стартує стажування талановитої молоді  України та діаспори у ВРУ, органах виконавчої влади та центральних ЗМІ з 14 по 22 листопада 2017 року. Умови та як взяти участь

Ініціатор: Світовий конгрес українських молодіжних організацій.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України; Міністерство інформаційної політики України;  МФДО «Співпраця: Україна-діаспора»; ГС «Промінь Україна».

Учасники: Олександр Ярема - заступник міністра молоді та спорту України; Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Мирослав Гочак - президент СКУМО  (скайпом); Дмитро Лубінець - народний депутат України, голова МФО «Співпраця: Україна-діаспора»; Ганна Крисюк - радник президента СКУМО, координатор міжнародних проектів і проекту стажування молоді у ВР, органах виконавчої влади та ЗМІ України. 

Довідково. Проект має на меті налагодження тісного інформаційно-комунікаційного зв'язку української молоді діаспори з громадським та суспільно-політичним життям України шляхом проведення стажування  молоді діаспори з громадським та суспільно-політичним життям України шляхом проведення стажування молодих осіб в українському парламенті, органах виконавчої влади та центральних засобах масової інформації.

Підсумкові матеріали:

У Верховній Раді та центральних ЗМІ стажуватимуться 40 молодих людей із України та діаспори

40 талановитих молодих людей із діаспори та України стануть учасниками стажування у Верховній Раді та центральних ЗМІ, що триватиме протягом 14-22 листопада.

Про це йшлося 29 вересня під час прес-конференції щодо старту проекту, інформує кореспондент Укрінформу.

«Молодь діаспори разом із українською молоддю стажуватиметься у Верховній Раді України, у національних ЗМІ, а також братиме участь у поїздках народних депутатів на їхні виборчі округи. Кінцевим результатом проекту стане те, що кожна група стажерів подаватиме пропозиції щодо поліпшення співпраці з діаспорою в галузі молодіжної та державної політики», - розповів президент Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Мирослав Гончак.

Заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема зазначив, що серед потенційних учасників стажування організатори очікують бачити молодих журналістів, представників громадських організацій і працівників органів державної влади з інших країн.

«У переважній більшості - це громадяни інших країн, але важливо, що духом вони залишаються українцями. На період стажування припадають і парламентські слухання щодо участі молоді в процесі децентралізації. Тут може бути цікавим досвід молодих українців із різних країн, які проходили ці етапи, зокрема з Литви, Данії, з балтійських країн», - сказав Ярема.

Зі свого боку державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко звернув увагу на практичний аспект втілення проекту. Так, молоді українці проходитимуть стажування у національному інформаційному агентстві «Укрінформ» і на телеканалі «UA TV».

«Вони зможуть побачити не лише порядок денний роботи міністерств, але й безпосередньо взяти участь у процесі виробництва новин, аналітики», - пояснив Біденко.

За словами радника президента СКУМО, координатора міжнародних проектів і проекту стажування молоді у ВР, органах виконавчої влади та ЗМІ України Ганни Крисюк, участь у стажуванні є безкоштовною.

«Кожна молода людина, яка хоче стажуватись у цьому проекті, має заповнити реєстраційну анкету, що вже сьогодні з'явиться на сайтах Міністерства інформаційної політики та СКУМО. В одному з розділів анкети учасники мають висловити ініціативи стосовно того, що б вони змінили в Україні, обіймаючи тут одну з керівних посад. Пріоритет - у не матеріальних, а інтелектуальних можливостях учасників і їхньому досвіді. Анкетний відбір буде проводитися відсьогодні (29 вересня) по 20 жовтня. Учасників буде 40: 30 представників молодіжного громадського руху з діаспори та 10 - з України. Вони об'єднаються в групи, кожна з яких буде закріплена за одним із десятьох депутатів. В основному, це депутати з міжфракційного депутатського об'єднання «Співпраця Україна-діаспора», яку очолює Дмитро Лубінець», - розповіла Ганна Крисюк.

Вона також уточнила, що віковий ценз учасників стажування становить 18-35 років.

Найуспішніші стажери отримають сертифікати. Протягом півроку після повернення до своїх держав вони матимуть підготувати презентації України.

 Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-