Творче змагання на здобуття премії імені Василя Сергієнка. Хто стане переможцем?

Творче змагання на здобуття премії імені Василя Сергієнка. Хто стане переможцем?

Укрінформ
18 вересня, 13.00 - Підсумки прийому робіт та оголошення фіналістів конкурсу на здобуття журналістської премії імені героя Небесної сотні Василя Сергієнка. 

Організатор: Оргкомітет конкурсу журналістських розслідувань ім. Василя Сергієнка.

Учасники: Ігор Луценко - народний депутат України, член оргкомітету конкурсу; Микола Княжицький - народний депутат України,  член оргкомітету конкурсу; Володимир Мостовий - фундатор газети “Дзеркало тижня”, член експертної ради конкурсу; Олександр Аронець - співзасновник, член оргкомітету конкурсу;  Сергій Чагаров - блогер, фіналіст конкурсу; Олег Собченко - співзасновник конкурсу, учасник АТО.

Підсумкові матеріали:

Переможців всеукраїнського конкурсу журналістських розслідувань назвуть через два тижні

Переможців всеукраїнського конкурсу журналістських розслідувань імені героя Небесної сотні Василя Сергієнка визначать за два тижні. 

Про це заявив співзасновник та член оргкомітету конкурсу Олександр Аронець під час прес-конференції в Укрінформі. 

«Протягом наступного тижня члени експертної ради будуть оцінювати роботи конкурсантів. Через два тижні ми проведемо нагородження переможців у чотирьох номінаціях: найкраще розслідування в Інтернет-ЗМІ, найкраще розслідування у друкованих ЗМІ, найкраще ТБ-розслідування та розслідування громадськими активістами та блогерами. Переможці конкурсу отримають грошові премії та дипломи», - заявив член оргкомітету.

Під час прес-конференції організатори оголосили імена учасників конкурсу, які потрапили у шорт-лист фіналістів. Цього року до участі у конкурсі долучилися 282 учасники з усіх регіонів України, в тому числі й з окупованого Криму. Найбільшу кількість робіт надіслали журналісти із Львівщини (32 розслідування). 

За словами Аронця, тематика розслідувань як регіональна, так і загальноукраїнська. Найбільша кількість робіт присвячена висвітленню фактів корупції.

За словами члена оргкомітету, до експертної групи, яка визначить переможців конкурсу журналістських розслідувань, увійдуть провідні медійні та культурні діячі України: Віталій Портніков, Соня Кошкіна, професори Сергій Квіт, Микола Василенко та Валерія Іванова, а також представники регіональних ЗМІ.

Як повідомлялося, всеукраїнський конкурс журналістських розслідувань названо на честь журналіста, поета, громадського діяча та активного учасника Революції гідності Сергія Василенка, який у квітні 2014 року був вбитий на Черкащині. В листопаді того ж року Сергієнку було присвоєно звання «Герой України».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-