Довіряй, але перевіряй. Уроки медіаграмотності від Клубу ілюстраторів Pictoric

Довіряй, але перевіряй. Уроки медіаграмотності від Клубу ілюстраторів Pictoric

Укрінформ
6 вересня о 10.00 - Презентація проекту “Довіряй, але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві”.

Організатор: Міністерство інформаційної політики України.

Учасники: Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Олена Старанчук, Олег Грищенко - співкуратори Клубу ілюстраторів Pictoric, організатори проекту.

Коротко. Проект включає виставку плакатів від художників на тему медіаграмотності, що запланована на 11 вересня вздовж бульвару Гавела. На стендах уздовж бульвару розмістяться 60 робіт українських художників із Клубу ілюстраторів  Pictoric, у яких розкрито теми цензури, пропаганди, свободи слова, фейкових новин, інформаційної війни, критичного аналізу медіа-повідомлень, зв’язку влади із медіа, соціальних мереж і суспільного телебачення. Друга частина проекту - презентація книги з роботами художників і статтями журналістів на тему медіаграмотності. Її вихід анонсують на відкритті виставки.

Підсумкові матеріали:

МІП і Клуб ілюстраторів Pictoric презентували проект щодо медіаграмотності

Міністерство інформаційної політки України та клуб ілюстраторів Pictoric відкриють у Києві виставку із 60 плакатів, створених українськими художниками в рамках проекту «Довіряй, але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві».

Про це повідомив співкуратор Клубу ілюстраторів Pictoric і організатор проекту Олег Грищенко 6 вересня на прес-конференції в Укрінформі, під час якої було презентовано проект.

«Цей проект спрямований на налагодження контакту між художниками, журналістами та простими людьми - жителями міста. Загалом у проекті буде представлено 60 плакатів, зроблених українськими дизайнерами та ілюстраторами. Цей проект має культурно-освітню функцію, яка полягає в тому, щоб завдяки мові плакату та простих яскравих символів показати людям нюанси медіаграмотності, розповісти про те, як працюють медіа, що таке пропаганда, фейки та якою є медіаграмотна людина», - зазначив Грищенко.

Відкриття виставки плакатів відбудеться 11 вересня о 18:30. Стенди будуть розміщуватись уздовж бульвару Вацлава Гавела у Києві.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко повідомив, що наприкінці вересня МІП має намір презентувати проект «Довіряй, але перевіряй. Медіаграмотність в українському суспільстві» у Львові - на Конгресі Міжнародного ПЕН-клубу. Після цього організатори представлять його ще в чотирьох українських містах.

«Клуб ілюстраторів Pictoric - це люди, які відроджують плакатне мистецтво в Україні, причому не в фейсбуковому значенні, тобто як створення колажів, а саме в сенсі ілюстративного плакатного мистецтва. Цієї осені МІП буде партнером заходів на Конгресі Міжнародного ПЕН-клубу, що відбуватиметься у Львові. У тому числі презентуватимемо там цей проект», - сказав Біденко.

Другою частиною проекту стане запланована на 5 жовтня презентація книги з роботами художників та статтями журналістів на тему медіаграмотності.

«Книжка буде розповсюджуватись в інформаційних центрах і бібліотеках України. У ній ми поєднуємо наше візуальне мистецтво зі статтями журналістів на тему медіаграмотності, пропаганди і, взагалі, спілкування медіа та суспільства», - додала співкуратор Клубу ілюстраторів Pictoric і організатор проекту Олена Старанчук.

Проект з медіаграмотності проводиться Клубом ілюстраторів Pictoric за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії (в рамках Transition Promotion Program) та Міністерства інформаційної політики України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-