Імена столичних вулиць — героїчні!

Імена столичних вулиць — героїчні!

Укрінформ
29 серпня о 12.00 - Презентація інформаційно-комунікативного проекту «Герої, увічнені у вулицях Києва».

Організатор: Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Учасники: Тетяна Гузенко - заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА; Ярослав Шибанов - начальник відділу з суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій КМДА - секретар комісії з питань найменувань; Ірина Франчук - продюсер ТОВ «Апграунд»; Михайло Кальницький, Тиміш Мартиненко-Кушлянський, Павло Подобєд - члени Комісії з питань найменувань.

Підсумкові матеріали:

Киянам покажуть двохвилинні фільми про людей, на честь яких перейменовують столичні вулиці - КМДА

Київська міська державна адміністрація розпочинає інформаційно-комунікативний проект “Герої, увічнені у вулицях Києва”, a рамках якого будуть продемонстровані короткі відеоролики про видатних особистостей, на честь яких перейменували вулиці столиці.

Про це розповіла заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко під час презентації проекту в Укрінформі.

“Ми презентуємо свою першу роботу з великої комунікативної кампанії про героїв, увічнених в назвах столичних вулиць. Усього ми зробили 10 коротких фільмів, щоб познайомити киян з героями і тими людьми, чиїми іменами названі вулиці, на яких вони живуть”, - зазначила Гузенко.

За її словами, тривалість кожного фільму становить 2 хвилини, а їхній показ стартує з вересня на телеканалі “Київ”.

“Потім пропонуватимемо іншим телеканалам, але якщо вони захочуть взяти ці фільми у форматі співпраці як соціальну рекламу, бо оплачувати демонстрацію (фільмів — ред.) на комерційних телеканалах ми не маємо коштів. Запропонуємо Суспільному, а також публічно викладемо, просуватимемо через соціальні мережі”, - пояснила Гузенко.

Заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА уточнила, що виготовлення зазначених 10 фільмів коштувала столичному бюджету близько 170 тисяч гривень, а їх виробником за результатами торгів через Prozorro стало ТОВ «Апграунд».

Водночас Гузенко наголосила, що інформаційна кампанія щодо пояснення киянам на честь кого перейменовано вулиці одними фільмами, які планується продовжити знімати і наступного року, не обмежиться. Зокрема, вона поінформувала, що планується також виготовлення спеціальних буклетів, проведення лекцій у публічних місцях по районах столиці тощо.

У свою чергу, начальник відділу суспільно-політичних питань Департаменту суспільних комунікацій КМДА Ярослав Шибанов нагадав, що за останні кілька років у Києві вже перейменовано більше 150 вулиць як у центрі міста, так і на околицях, що, за його даними, є більше, ніж за всі попередні роки після проголошення незалежності України.

Як відомо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки”. Закон, зокрема, передбачає, що назви одиниць адміністративно-територіального устрою (області, райони, населені пункти), а також вулиць, у назвах яких міститься символіка комуністичного тоталітарного режиму, підлягають обов’язковому перейменуванню.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-