Перша участь і одразу з тріумфом! Три українські команди встановили світовий рекорд швидкості на мотоциклах

Перша участь і одразу з тріумфом! Три українські команди встановили світовий рекорд швидкості на мотоциклах

Укрінформ
23 серпня, 16.00 - Три українські команди: KMAMK (Київ), ICM (Харків) та "Чкалов" (Київ) вперше взяли участь в "Тижні швидкості" на американському озері Бонневіль і встановили світові рекорди швидкості на мотоциклах. 

Учасники: Сергій Малик - рекордсмен Бонневілля; Максим Сагдієв - рекордсмен Бонневіля; Ярослав Лутицький - рекордсмен Бонневіля, експерти Національного Реєстру Рекордів.  

Коротко. Світові рекорди швидкості на мотоциклах встановлені:   

-командою КМАМК (Київ), пілот – засновник і президент Київського автомотоклуба Сергій Малик на модифікованому раритетному мотоциклі «Днепр» столичного виробництва 1993 року випуску, що виступив в класі  650М-РВG. Малику і його байку вдалося побити рекорд Harley Davidson, який протримався 10 років; 

-командою ІСМ Iron (Харків) на мотоциклі власної конструкції Inspirium  з двигуном 350 см3, клас 350 APS-VG. Пілот Дмитро Багрянцев двічі показував залікову швидкість на дистанції і побив рекорд 2013 року; 

-командою «Чкалов», пілот Максим Сагдієв на вінтажному мотоциклі ІЖ-49, що виступив в класі  350МРS-VG.

Підсумкові матеріали:

Мотогонщик Сергій Малик пишається, що рекорд Бонневілля встановив на українському мотоциклі

Президент Київського міського автомотоклубу Сергій Малик на мотоциклі "Дніпро МТ" зміг перевершити рекорд 10-річної давнини, встановлений під час традиційних серпневих змагань "Тиждень швидкості" на озері Бонневілль в американському штаті ЮТА на Harley-Davidson. Результат українця - 116,86 км/год.

Під час сьогоднішньої прес-конференції в Укрінформі гонщик підкреслив, що цей рекорд було встановлено на вітчизняному мотоциклі, повідомляє кореспондент агентства.

"Пишаюся тим, що цей рекорд показав на нашому, українському мотоциклі, дітищі київського заводу. Його ми модернізували і готували до гонок, можна сказати, всією країною - в різних містах. Було приблизно сто спонсорів. Хтось допоміг з екіпіюванням, хтось із грошима, той із фарбуванням. Коротше кажучи, все робили на ентузіазмі. Випробували мотоцикл на Ірпінській трасі. Україна вперше брала участь у змаганнях, що проходять по дну солоного озера у Бонневіллі у штаті Юта вже 69 років поспіль, і всі ми дуже раді успіху. Між іншим, цього разу за перемогу там змагалися представники 30-ти країн", - розповів Малик.

Усього під час "Тижня швидкості" у США одразу три наші гоночні команди змогли встановити світові рекорди у своїх класах. Під час прес-конференції Сергій Малик, а також ще один рекордсмен Бонневілля Максим Сагдієв отримали відповідні сертифікати від Національного реєстру рекордів України.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-