Хорватський досвід постконфліктного врегулювання: чи може він бути корисним для України?

Хорватський досвід постконфліктного врегулювання: чи може він бути корисним для України?

Укрінформ
28 серпня, 16.00 - Хорватський досвід мирної реінтеграції непідконтрольних територій.

Учасники: Вадим Черниш - Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Томіслав Відошевіч - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні; Весна Шкаре-Ожболт - екс-міністр юстиції Республіки Хорватія, екс-заступник Глави Адміністрації Президента Республіки Хорватія, політичний координатор мирної реінтеграції територій Республіки Хорватії у 90-х роках XX століття; Йошко Морич - колишній заступник міністра внутрішніх справ Республіки Хорватія; Ловре Пейкович - колишній голова Урядового комітету Республіки Хорватія з питань переміщених осіб та біженців.

Підсумкові матеріали:

МінТОТ прозвітує про роботу з реінтеграції ОРДО наприкінці року - Черниш

Звіт про роботу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб з реінтеграції окремих територій Донецької та Луганської областей буде представлено наприкінці року.    

Про це заявив міністр Вадим Черниш у понеділок під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"У січні уряд вперше за три роки ухвалив план дій, в якому зазначив напрямки, в яких ми зараз уже працюємо. Ми будемо звітувати, як рухається цей план, наприкінці року", - сказав Черниш. 

Він підкреслив, що відновлення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях - тривалий процес.

На думку міністра, питання реінтеграції неможливо розглянути в єдиному законі, а створення одного міністерства не є повноцінною відповіддю на всі виклики у цій сфері.

"Закон один нічого б не вирішив, яким би він ідеальним не був", - заявив Черниш. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня 2017 року Кабінет міністрів ухвалив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. 

Окрім того, зараз у експертів з Ради національної безпеки України перебуває законопроект про "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України", який орієнтовно у вересні має бути переданий до Верховної Ради. 

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-