Брифінг міністра екології та природних ресурсів України

Брифінг міністра екології та природних ресурсів України

Укрінформ
2 серпня о 14.30 відбувся брифінг  на тему: "Щодо рішення Київського апеляційного господарського суду про визнання недійсними договорів, за якими було відчужено майно комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір’я" (Зала 1).

Учасники: Остап Семерак - міністр екології та природних ресурсів України; Наталя Шилова -  директор Департаменту правового забезпечення НАК "Надра України".

Організатор: Міністерство екології та природних ресурсів України.

Довідково. У березні 2017 року Міністерство екології та природних ресурсів України ініціювало початок процедури повернення у державну власність об'єктів на території «Межигір’я», які належали НАК «Надра України», що знаходиться у сфері управління Мінприроди.

Підсумкові матеріали:

Рішення Київського госпсуду дає змогу продовжити процес повернення "Межигір'я" у держвласність - Семерак

Рішення Київського апеляційного господарського суду про визнання недійсними договору міни та договори купівлі-продажу, за якими було відчужено резиденцію "Межигір'я", дає змогу продовжити процес повернення майна у державну власність.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

"Вчора, 1 серпня, Київський апеляційний господарський суд прийняв рішення про визнання недійсними договорів купівлі-продажу та договору міни об'єкту "Пуща-Водиця" у Київській області, що дає можливість продовжити процес повернення у державну власність цього майна і визначити орган, який буде здійснювати від імені держави управління цим майном", - зазначив Семерак.

Посадовець нагадав, що це вже друге рішення суду на користь держави у справі щодо незаконного відчуження майна на території урочища "Межигір’я".

"У квітні цього року Вищий господарський суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, якими було встановлено правомірність укладення угод щодо відчуження державного майна. Тепер є рішення Київського апеляційного господарського суду. Насправді для нас це перемога. Незважаючи на те, що законність такої оборудки компаніями Януковича тривалий час ніхто не оскаржував, ми змогли знайти юридично правильний шлях, щоб розпочати процес повернення вкраденого майна у державну власність», - підкреслив міністр.

Як відомо, у 2007 році розпорядженням Кабінету міністрів України будівлі, споруди та інше майно, розташоване на території урочища "Межигір’я" та закріплене за комплексом "Пуща-Водиця" (м. Київ, вул. Вишгородська, 150), на пропозицію Мінприроди, погодженою з Державним управлінням справами і Фондом державного майна, було передано до сфери управління Мінприроди, а згодом - до статутного капіталу НАК "Надра України".

У 2007 році між ТОВ "Медінвесттрейд" та Національною акціонерною компанією "Надра України" було укладено договір міни нежитлових приміщень майнового комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

У листопаді 2007 року компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій компанії під назвою "Танталіт", яка фігурує у багатьох кримінальних справах, пов’язаних з Януковичем. Пізніше ТОВ "Медінвесттрейд" взагалі було ліквідоване.

Семерак припускає, що "Межигір'ям" керуватиме ДУС

Міністерство екології та природніх ресурсів  ініціюватиме перед Кабінетом міністрів обрання  органу управління резиденції "Межигір'я".

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі очільник відомства Остап Семерак.

"Після  скасування Київським апеляційним господарським  судом двох угод "Межигір`я" повертається у державну власність  і відповідно потрібно ініціювати перед Кабінетом міністрів рішення про визначення органу,  який буде управляти цим державним майном, оскільки  станом на сьогодні це потребує врегулювання", - зазначив міністр.

Він додав, що для остаточного повернення резиденції у держвласність необхідно, аби орган управління звернувся до суду з витребуванням  повернення  цього майна у його розпорядження.

"Станом на сьогодні ми можемо на певних підставах вважати, що Державне управління справами є таким органом управління, але у будь-якому разі  Кабмін  повинен підтвердити це рішення, оскільки ми маємо справу з дуже підготовленими юристами, які будуть оскаржувати це рішення суду", - зазначив Семерак.

Він розповів, що під час судових спорів за резиденцію представники "Танталіту" брали участь у кожному судовому засіданні. Тому, припускає міністр, колишні власники резиденції намагатимуться оскаржити повернення "Межигір'я" у держвласність.

У 2007 році розпорядженням Кабінету міністрів будівлі, споруди та інше майно, що розташовано на території урочища "Межигір'я" та закріплене за комплексом "Пуща-Водиця" (м. Київ, вул. Вишгородська, 150), за пропозицією Мінприроди, погодженою з Державним управлінням справами і Фондом державного майна було передано до сфери управління Мінприроди, а згодом було передано до статутного капіталу НАК "Надра України".

У 2007 році між ТОВ "Медінвесттрейд" та Національною акціонерною компанією "Надра України" було укладено договір міни нежитлових приміщень майнового комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

У листопаді 2007 року компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій компанії під назвою "Танталіт", яка фігурує в багатьох кримінальних справах, пов'язаних з Януковичем. Пізніше ТОВ "Медінвесттрейд» взагалі ліквідували.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-