Презентація Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні - 2017

Презентація Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні - 2017

Укрінформ
25 липня о 13.00 відбулася презентація «Конкурсу кращих практик молодіжної роботи в Україні - 2017»

Організатор: Міністерство молоді та спорту України.

Запрошені до участі: Олександр Ярема – заступник міністра молоді та спорту України; Олена Урсу – керівник проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини; Анна Острікова – координатор Програми «Молодіжний Працівник».

Коротко. Молодіжна робота є інструментом забезпечення особистісного розвитку, соціальної інтеграції та активної громадянської позиції молодих людей. Молодіжна робота є «ключовим словом» для всіх видів діяльності соціального, культурного, освітнього або політичного характеру, які проводяться разом з молоддю, для молоді та силами самої молоді. Основна мета молодіжної роботи полягає у створенні для молодих людей можливостей самим формувати своє власне майбутнє.

Довідково. У 2017 році Міністерство молоді та спорту України за підтримки ПРООН ініціює отримання найкращих практик молодіжної роботи в країні, маючи на меті сприяти подальшому поширенню ефективного досвіду українських міст та громад щодо залучення молоді до процесу прийняття рішень, розширення можливостей молодих людей адвокатувати реформи та розвитку їхніх компетентностей і навичок задля розбудови майбутнього, якого вони хочуть.

Конкурс кращих практик молодіжної роботи має на меті зібрати великі та малі історії успіху з усієї України, які демонструють кращі молодіжні ініціативи.

Підсумкові матеріали:

Мінмолодьспорту за підтримки ПРООН ініціює конкурс кращих практик молодіжної роботи

Міністерство молоді та спорту України за підтримки ПРООН ініціює конкурс кращих практик молодіжної роботи в Україні, який має на меті зібрати великі та малі історії успіху з усієї України, які демонструють кращі молодіжні ініціативи.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

"Для нас дуже важливо як для Міністерства підтримувати ініціативи, які можуть змінити життя молодих людей на краще. Це стосується не тільки рівня столиці, а й всієї країни. На сьогоднішній день одна із важливих реформ, як відбувається в країні - це питання децентралізації і ми як міністерство працюємо над створенням молодіжного простору на локальному рівні", - сказав Ярема.

За його словами, конкурс надає можливість поділитися кращими прикладами молодіжної роботи в країні.

"Цим конкурсом ми хочемо допомогти знайти ті найкращі практики, які існують на різних рівнях, показати наскільки є дійсно вдалі приклади молодіжної роботи, відзначити їх і показати тим молодим людям в інших регіонах, де немає цього досвіду, що їхні ровесники мають вже хороший досвід, мають хороші ініціативи стосовно створення молодіжних просторів, стосовно реалізації соціальних проектів, лідерських проектів, екологічних проектів", - зазначив урядовець.

Він додав, що переможці отримають призи, а кращі практики будуть опубліковані у збірнику "Кращих практик молодіжної роботи в Україні". "Перші 10 найкращих практик будуть відзначені Міністерством молоді та спорту і призами від партнерів конкурсу. Подаватися можуть всі, в кого є успішний досвід молодіжної роботи", - додав Ярема.  

Зокрема, керівник проекту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини" Олена Урсу зауважила, що в Україні рівень громадянської активності молоді є не таким високим, як хотілося б. Незважаючи на те, що у 2015 році близько 54% молодих людей брали участь принаймні в одній громадянській ініціативі, зазвичай ці ініціативи стосувалися таких критично необхідних питань, як підтримка української армії (36%), розвиток інфраструктури свого житлового району (19%), допомога внутрішньо переселеним особам (16%), дітям, які опинилися в кризових ситуаціях (16%), та інших подібних. Значно менше молоді брало участь в розробці політик та просуванні реформ, наприклад, ініціативах щодо подолання корупції та в обговоренні законопроектів та бюджетів (по 5%), у боротьбі проти обмеження прав різних верств населення (4%).

"Ми вбачаємо у такому конкурсі надзвичайно важливі завдання. Ми ставимо перед собою мету побачити, які практики уже напрацьовані, і заохочувати молодих людей, щоб вони були більш активними, виявляли свою громадянську позицію, і реалізовували себе у своїй громаді в кращий спосіб. Тому одним із тематичних номінацій цього конкурсу ми визначили участь молоді в процесах демократизації, а також діяльність із захисту прав людини, освіта та просвітницька діяльність з прав людини, підтримка молодіжних проектів та ініціатив, розвиток молодіжних громадських організацій, волонтерство, сталий розвиток та екологія та інше", - зазначила вона.

Практики приймаються до 1 жовтня. Заповнити анкету та поділитися історією можна за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUWV5XaDhnIZdsfcg6LulVypfee6WuP8C4EKEK4Y6IqGMwuQ/viewform

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-