Чи дізнаються українці правду? Становлення професії «поліграфолог» в Україні

Чи дізнаються українці правду? Становлення професії «поліграфолог» в Україні

Укрінформ
18 липня, 11.00 - Всеукраїнська асоціація поліграфологів: становлення професії «поліграфолог» в Україні, перший український поліграф.

Спікер: Володимир Ведмідь - виконавчий директор Всеукраїнської асоціації поліграфологів.

Організатор: Всеукраїнська асоціація поліграфологів.

Підсумкові матеріали:

Всеукраїнська асоціація поліграфологів прийняла рішення подарувати Державному бюро розслідувань  поліграф 

Керівництво Всеукраїнської асоціації поліграфологів прийняло рішення безкоштовно подарувати конкурсній комісії Державного бюро розслідувань український поліграф «РУБІКОН». 

Про це сказав виконавчий директор Всеукраїнської асоціації поліграфологів Володимир Ведмідь під час презентації на тему: "Всеукраїнська асоціація поліграфологів: становлення професії "поліграфолог" в Україні, перший український поліграф" в Укрінформі. 

"Ми прийняли рішення подарувати (безкоштовно надати в постійне користування) конкурсній комісії Державного бюро розслідувань український поліграф «РУБІКОН»", - сказав Ведмідь. 

Він також зазначив, що таке рішення було прийнято у відповідь на інформацію про те, що певні міжнародні донорські організації готові закупити для ДБР поліграф для тестування. За словами виконавчого директора, аби уможливити фальсифікацій в цьому питанні, під час закупівлі поліграфів ДБР було прийнято рішення про передачу в подарунок поліграфу.

Ведмідь також нагадав, що нещодавно Кабмін затвердив Порядок проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа у Державному бюро розслідувань, що значно спрощує процедуру проходження поліграфу. 

Однак виконавчий директор ВАП наголосив, що задля проведення процедури проходження поліграфу спеціаліст-поліграфолог повинен мати документ про освіту і пройти підвищення кваліфікації за напрямом "поліграфолог". 

Ведмідь пояснив, що робота поліграфологів - це проведення інтерв'ю до 300 запитань, яке в середньому триває протягом години із застосування спеціального обладнання — поліграфу. Він також відмітив, що наразі спеціалісти цього напрямку найчастіше залучаються під час виявлення людей, що вчинили крадіжки.

"Дослідження проводяться досить часто у зв'язку з викраданням речей. Крадіжка - це мабуть 50% всіх наших досліджень. В останній час таких досліджень побільшало через соціальне напруження в суспільстві, через зниження рівня фінансового задоволення населення... Дослідження на поліграфі - це не просто 5-6 запитань, воно триває в середньому до 1 години і включає в себе задавання від 150 до 300 питань", - пояснив Ведмідь. 

Сьогодні ж до конкурсної комісії Державного бюро розслідувань було направлено офіційного листа від ВАП з пропозицією щодо безкоштовного надання в постійне користування поліграфу «RUBICON», додав Ведмідь.   

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-