Інструкція з поїдання морозива. Як в Україні забезпечують якість продукту

Інструкція з поїдання морозива. Як в Україні забезпечують якість продукту

Укрінформ
19 липня, 12.00 - Успішним курсом за якістю українського продукту.

Організатор: Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти».

Учасники: Ігор Бартковський - президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти»; Еліна Бахур - виконавчий директор Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», модератор прес-конференції; Микола Мороз - директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України; Тетяна Гаркавенко - завідувач науково-дослідного  бактеріологічного відділу Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи, ст. наук. співроб., канд. ветерин. наук; Анатолій Подрушняк - заступник директора ДП «Науковий центр превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки ім. Л. І. Медведя МОЗ України», кандидат медичних наук; Таміла Адамчук - старший науковий співробітник ДП «Науковий центр превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки ім. Л. І. Медведя МОЗ України»; Тетяна Шатаєва - заступник начальника науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт»; Світлана Кохан - провідний інженер науково-дослідного відділу з розробки стандартів та координації технічних комітетів НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ»; Галина Поліщук - завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів  Національного університету харчових технологій (НУХТ), доктор технічних наук, професор; Ірина Романчук - завідувач відділу молочних продуктів та продуктів дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів НААН України, кандидат технічних наук;  Юлія Слива - доцент кафедри стандартизації та сертифікації с/х продукції НУБіП України, канд. техн. наук. 

Підсумкові матеріали:

Ще три українські виробники морозива готуються до виходу на ринки ЄС

Три підприємства з Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», що займаються виробництвом морозива, найближчим часом почнуть експорт своєї продукції до країн Європейського Союзу.

Про це розповів президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський під час прес-конференції в Укрінформі.

"Наразі три підприємства асоціації завершують проходження перевірок для отримання права експорту своєї продукції на європейські ринки. Це харківській "Хладпром", "Ласка" (Кіровоград) та "Ласунка" (Галичина)", - заявив Бартковський.

Він додав, що наразі право на експорт своєї продукції до ЄС, мають 3 підприємства: 2 виробники морозива і один виробник заморожених напівфабрикатів.

Бартковський зауважив, що у 2016 році Україна експортувала 4 500 т морозива. На його думку, Україна може збільшити обсяги поставок морозива за кордон до 7 тисяч тонн.

За словами Бартковського, наразі Україна експортує морозиво до 30 країн світу.

ДСтУ на м'яке морозиво набуде чинності у 2018 році

З 1 січня 2018 року в Україні почне діяти новий Державний стандарт України 8660 на м'яке морозиво та суміші для його виготовлення.

Про це розповів президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський під час прес-конференції в Укрінформі.

"Таким чином здійснюватиметься контроль за м'яким морозивом, яке в нас продається на вулиці, в кафе, ресторанах, з точки зору сировини та якості його виготовлення", - пояснив Бартковський.

Він додав, що ДСтУ на м'яке морозиво було розроблено у 2017 році. 

За словами Бартковського, нині в Україні майже всі виробники морозива працюють відповідно до існуючих держстандартів.

На сьогодні в Україні існують такі ДСтУ для виробників морозива: 4733 "Морозиво молочне, вершкове, пломбір", 4734 "Морозиво плодово-ягідне, ароматичне, щербет, лід" та 4735 "Морозиво з комбінованим складом сировини".

За 7 місяців Мінагрополітики не зафіксувало жодної скарги на морозиво від споживачів

Міністерство аграрної політики та продовольства України за неповних 7 місяців розгляду скарг споживачів на харчові продукти не було зафіксовано жодної скарги на морозиво.

Про це заявив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз під час прес-конференції в Укрінформі.

"Уже майже 7 місяців ми розглядаємо скарги споживачів. Зараз існує такий механізм, коли скарги споживачів на харчові продукти перевіряються через надання погодження Мінагрополітики. І дуже приємно зазначити те, що за весь цей період не було жодної скарги безпосередньо на морозиво", - розповів Мороз.

На його думку, це є показником високого рівня співпраці держави, профільної асоціації та виробників.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-