Як прогресує громадянське суспільство? Презентація індексу сталості розвитку ОГС України

Як прогресує громадянське суспільство? Презентація індексу сталості розвитку ОГС України

Укрінформ
7 липня, 11.00 - Презентація індексу сталості розвитку організацій громадянського суспільства України за 2016 рік.

Організатор: БФ “Творчий центр ТЦК”. 

Учасники: Любов Паливода - президент БФ «Творчий центр ТЦК»; Володимир Купрій - виконавчий директор БФ «Творчий центр ТЦК».

Коротко. Агентство США з міжнародного розвитку підготувало 20-те видання Індексу сталості розвитку ОГС, в якому визначено й індекс для організацій в Україні. Цьогорічна публікація охоплює стан громадянського суспільства у 2016 році. При визначенні індексу проаналізовано загальні умови для розвитку ОГС, зокрема особливу увагу приділено правовому середовищу, організаційній спроможності, фінансовій життєздатності, адвокасі, наданню послуг, інфраструктурі та ставленню з боку громадськості.

Підсумкові матеріали:

У Києві зареєстровано 15 тисяч неурядових організацій, а реально працюють з них лише 600 - експерт

Із зареєстрованих у Києві 15 тисяч організацій громадянського суспільства можна реально знайти лише 600.

Про це заявила президент БФ «Творчий центр ТЦК» Любов Паливода під час презентації в Укрінформі індексу сталості розвитку організацій громадянського суспільства України за 2016 рік.

«Ми отримали реєстр і виявили, що на території міста Києва зареєстровано 15 тисяч організацій громадянського суспільства трьох форм: благодійні фонди/організації, громадянські організації та дитячі творчі спілки/об'єднання. Ми подивилися, скільки дійсно працюють на місто Київ. Відмели ті організації, які є міжнародними, всеукраїнськими і так далі (приблизно 10 тисяч організацій), і надіслали їм листи з проханнями уточнити свою адресу, назву організації, електронну адресу і телефон. Дві з чимось тисячі листів повернулося відразу. Ми отримали на свої листи 600 відповідей... Це 6%», -  проаналізувала Паливода.

Вона наголосила, що це реальна кількість організацій, які можна знайти. «А якщо їх можна знайти, значить, вони працюють, вони існують», -  підкреслила Паливода.

На її думку, видане у 2016 році розпорядження перереєструватися всім неурядовим організаціям, з одного боку, можна розцінювати як чергову бюрократичну вимогу, а з іншого - як спосіб «очищення громадянського суспільства від того баласту, який є».

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-